ΓΝΩΜΕΣ

Αν φοβόμαστε τους μισθούς Βουλγαρίας, τι να πούμε για τις συντάξεις;

10-01-2018 11:48
Αν φοβόμαστε τους μισθούς Βουλγαρίας, τι να πούμε για τις συντάξεις;

Ίσως φταίει η ταχύτητα της εποχής που αντιμετωπίζουμε τόσο επιφανειακά τα όσα μας συμβαίνουν, που δεν προλαβαίνουμε να τα εμπεδώσουμε και να τα αναλύσουμε έστω και λίγο.

Το κακό είναι πως ενώ η πατρίδα μας εδώ και δέκα χρόνια βρίσκεται στον πάτο του πηγαδιού, ακόμα μιλάμε με ευφυολογήματα, με ατάκες. Και δυστυχώς ακόμα δίνουμε σημασία σε αυτές.

Η αλλαγή του τρόπου απόφασης των απεργιών αποδεικνύεται στο δυσκολότερο σημείο της κυβερνητικής πολιτικής, με κίνδυνο (μικρό αλλά υπαρκτό) να εξελιχθεί το συριζαϊκό «τρίγωνο των Βερμούδων». Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή που από σέρνετε από την προηγούμενη αξιολόγηση απασχόλησε περισσότερο από κάθε άλλη την κυβερνητική πλειοψηφία.

Και γιατί παρακαλώ; Για να μπορεί το αλληλένδετο πολιτικοσυνδικαλιστικό σύστημα να κρατά τα «κλειδιά» των απεργιών, να τις αποφασίζει κατά το δοκούν, ακόμα και ενάντια στη θέληση των… απεργούντων. Κακά τα ψέματα, ποιες είναι οι από πλευράς συμμετοχής επιτυχημένες απεργίες, πέρα από αυτές των μεταφορών; Ποιοι πέρα από τους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας και τους ναυτικούς των επιβατικών πλοίων απεργούν καθολικά; Και τι καταφέρνουν αυτοί οι «επιτυχημένοι» απεργοί πέρα από το να ταλαιπωρούν εκβιάζοντας τους πολίτες για αύξηση των αποδοχών τους; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ότι κάποιος εισπράττει κάποιος άλλος πληρώνει.

Η καλύτερη πάντως ατάκα, η ατάκα της χρονιάς ίσως (αν δεν υπήρχε ο Σπίρτζης που θα φτιάξει τον ΒΟΑΚ σ’ ένα χρόνο), ήρθε από την ευειδή υπουργό της Εργασίας η οποία υπόσχεται… αύξηση του κατώτατου μισθού. Την ώρα που 500 χιλιάδες νέοι συμπατριώτες μας πήραν των ομματιών τους και ξενιτεύτηκαν σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, την ώρα που στην Ελλάδα της ελαστικής απασχόλησης φτάσαμε να χρειάζονται δέκα (10) εργαζόμενοι για να πληρωθεί ένας (1) συνταξιούχος οι λαϊκιστές πολιτικοί συνεχίζουν την κοροϊδία. Αντί να καταναλώνουν όλη τους την ενέργεια στην υποστήριξη των επενδύσεων, τον μόνο τρόπο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ώστε να βρουν δουλειά οι άνεργοι, η πολιτική μας ηγεσία συνεχίζει τη παλιά τακτική των υποσχέσεων. Μόνο που ως τώρα θα έπρεπε να έχουμε εμπεδώσει πως αυτά πολύ απλά σημαίνουν πως κάποιοι παίρνουν κάτι ελάχιστο προσωρινά, για να το πληρώσουν όλοι (και οι ίδιοι) πανάκριβο αργότερα.

Οι περισσότεροι δεν αντιληφθήκαμε την πρόταση του ΣΕΒ για σύσταση νέου Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου με στόχο την υποστήριξη των κατηγοριών εκείνων που αναμένεται να έχουν περισσότερο ανάγκη πρόσθετου εισοδήματος κατά την συνταξιοδότηση, ή πάλι στην «ιδεολογική» μας αντίθεση με τους βιομήχανους να θεωρούμε πως απλά θέλουν να μας «πίνουν το αίμα…». Η ουσία είναι πως με τα πραγματικά προβλήματα, τα συνδυαστικά της ανεργίας και της υπογεννητικότητας, οι επόμενες γενιές συνταξιούχων θα παίρνουν ψίχουλα ή διαφορετικά συντάξεις Βουλγαρίας. Για την ιστορία, η μέση σύνταξη στη γειτονική χώρα είναι στα 173 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι θέμα νόμων αλλά ορισμού της ανθρώπινης φύσης.

Δεν είναι θέμα νόμων αλλά ορισμού της ανθρώπινης φύσης.

Το Ελβετικό δημοψήφισμα στο οποίο απορρίφθηκε η θέσπιση κατώτατου μισθού… 3.260 ευρώ, είναι ο ορισμός της υποκειμενικότητας του πλούτου καθώς οι Ελβετοί δεν απέρριψαν την προοπτική να αμείβονται με 3.260 ευρώ το… λιγότερο γιατί είναι ανόητοι, αλλά γιατί προφανώς πίστευαν πως δεν τους συμφέρει.

Οι πρώτες 5 νίκες της νέας κατοστάδας

Οι πρώτες 5 νίκες της νέας κατοστάδας

Με το σκορ στο 59-60 προς τα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου ορισμένοι φίλαθλοι του Ρεθύμνου έψαχναν τον… Gary Talton στον πάγκο της ρεθεμνιώτικης ομάδας.

Τα εθνικά θέματα θέλουν και εθνική συνεννόηση Χαμένοι από χέρι…

Τα εθνικά θέματα θέλουν και εθνική συνεννόηση Χαμένοι από χέρι…

Ολίγον έγκυος ή έγκυος η ΚΕΔΗΡ, δημαρχεύοντος Μαρινάκη;

Ολίγον έγκυος ή έγκυος η ΚΕΔΗΡ, δημαρχεύοντος Μαρινάκη;

Η ευθύνη της οικογένειας για σωστή καθοδήγηση μεγαλώνει.

Η ευθύνη της οικογένειας για σωστή καθοδήγηση μεγαλώνει.

Πριν από επτά ή οκτώ χρόνια στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου διοργανώθηκε ένα τουρνουά σκάκι στο οποίο συμμετείχε και ο γιος μου.

Ο χρυσός κανόνας για τη σωστή επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων

Ο χρυσός κανόνας για τη σωστή επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Scrap-crafts.gr

Υλικά Χειροτεχνίας, Κατασκευών, Υλικά Γάμου / Βάπτισης, Υλικά Διακόσμησης, Υλικά Κοσμημάτων, Υλικά Συσκευασίας.

Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σχολικά νέα, εργασίες & projects μαθητών, προκηρύξεις.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Coolholidays.gr Rethymno

Rethymno Excursions, Rent a Car, Activities in Rethymno, Crete. Airplane & Boat tickets in Rethymno. Money Exchange, Accommodation

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αντώνιος, Αντώνης, Αντώνας, Τόνης, Τόνυ, Αντωνάκος, Νάκος, Αντωνάκης, Αντωνία, Αντωνούλα, Τόνια