ΓΝΩΜΕΣ

Εκ της μείζονος αντιπολιτεύσεως, της «αγίας ΚΕΔΗΡ» το ανάγνωσμα…

14-04-2018 10:38
Του Γιώργου Ταταράκη
Εκ της μείζονος αντιπολιτεύσεως, της «αγίας ΚΕΔΗΡ» το ανάγνωσμα…

Του Γιώργου Ταταράκη

Μετά τη συνέντευξη τύπου της προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών της πλειοψηφίας αλλά και των μη αιρετών πριν από 10 μέρες, ήρθε η σειρά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρή Νίνου και των δύο μελών της παράταξής του, Μανόλη Φουρφουλάκη και Μάνου Παλαφούτη, που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της κοινωφελούς επιχείρησης, να απαντήσουν με συνέντευξη Τύπου, για να τηρηθεί το πρωτόκολλο ενημέρωσης των δημοτών…κατόπιν εορτής!

Ευτυχώς, που «φρόντισε» ο Δήμαρχος να μη συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΡ κανένα μέλος από την ελάσσονα αντιπολίτευση κι έτσι οι δημότες δεν έχουν να περιμένουν άλλη συνέντευξη προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ως ενεργός δημότης νιώθω την ανάγκη να γράψω το τι εισέπραξα μετά τις δύο «απολογητικές» συνεντεύξεις, εκείνων που θεσμικά διά των πράξεων ή παραλείψεών τους διαχειρίζονται όχι μόνο τα χρήματα αλλά και την προοπτική του δήμου μας.

1. Όσον αφορά την «απολογητική» συνέντευξη της πλειοψηφίας έχω να παρατηρήσω ότι δίνει απάντηση σε παλαιότερο άρθρο μου, με τίτλο «Η ΚΕΔΗΡ έγκυος ή ολίγον έγκυος;…δημαρχεύοντος Μαρινάκη».
Επί της ουσίας η πλειοψηφία ισχυρίστηκε ότι η ΚΕΔΗΡ δεν πρέπει να είναι «έγκυος» γιατί προσέχανε οι διοικούντες, αν και δεν χρησιμοποιούσανε προφυλακτικό.
Επειδή όμως η αντιπολίτευση δεν πείσθηκε από τους διοικούντες με το αρνητικό τεστ του φαρμακείου της γειτονιάς, που της προσκομίσθηκε, αναγκάστηκε να δεχθεί, να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις σε μικροβιολογικό εργαστήριο κοινής αποδοχής. Τα αποτελέσματα αναμένονται εν ευθέτω χρόνω!

2. Όσον αφορά την «απολογητική» συνέντευξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της, Θοδωρής Νίνος, δηλώνει «Μετά από σχεδόν τρία χρόνια αδιαφορίας, στις 5/12/2017 κοινοποιήσαμε για πρώτη φορά στα ΜΜΕ την επιστολή της παράταξής μας, αναφορικά με τα προαναφερθέντα ζητήματα».
Και διερωτώμαι εγώ ο αφελής δημότης. Γιατί μετά από τρία χρόνια; Δεν θα έπρεπε οι δημότες να γνωρίζουν την «ένοχη» μη απαντητική τακτική των υπευθύνων της ΚΕΔΗΡ νωρίτερα; Μήπως αυτή η βελούδινη αντιπολιτευτική τακτική μπορεί να δημιουργεί, έστω και λαθεμένα, συνειρμούς που παραπέμπουν στην αρχαία ελληνική φράση «Τα εν οίκω (Δήμος), μη εν δήμω (δημότες)»; (κοινώς, κουκούλωμα).
Έπρεπε ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός (9.80) να ξεφωνίσει την υπόθεση και μάλιστα με αριθμούς για να «ξυπνήσει» τη μείζονα αντιπολίτευση, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Μανόλη Φουρφουλάκη; «Από εχθές το πρωί 19/12/2017 έχει εκκινήσει, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μία δημοσιογραφική παρουσίαση ενός προβλήματος που παρουσιάστηκε στην ΚΕΔΗΡ και μάλιστα, κατά την παρουσίαση, αναφέρθηκε ότι, κάποια στιγμή, υπήρχε έλλειμμα ποσού 337.000 ευρώ. Για το συγκεκριμένο θέμα ερωτήθηκα …. , δηλώνοντας έκπληκτος πλήρη άγνοια…».
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν βγει θετικό το εργαστηριακό τεστ, θα ξέρουμε αφενός την πατρότητα και αφετέρου αυτούς που θα πληρώσουν τα γ@...κα. Όλους εμάς!

Υ.Γ.: Του χρόνου ψηφίζουμε για δημοτικό «κοινοβούλιο». Ελπίζω σε μια ριζική ανανέωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουνούπια: Η από αέρος απειλή της υγείας μας

Κουνούπια: Η από αέρος απειλή της υγείας μας

Δρ. ΨΥΧΑΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Μ.D. Ph.D.ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ...
Υπάρχουν ακόμα Δικαστές στο Βερολίνο;

Υπάρχουν ακόμα Δικαστές στο Βερολίνο;

Του Δήμου ΦωτόπουλουΨυχιάτρου
Η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεργός της δίκαιης ανάπτυξης

Η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεργός της δίκαιης ανάπτυξης

Του Γιώργου ΒλαστούΜέλους της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
«Εκπαίδευση για ένα λαμπρό μέλλον στην Ελλάδα». ΟΟΣΑ

«Εκπαίδευση για ένα λαμπρό μέλλον στην Ελλάδα». ΟΟΣΑ

Κώστας Ν. Πολυχρονάκης
Είδες η ΔΕΗ;

Είδες η ΔΕΗ;

Νίκος Μολδοβανίδης
«Ομπτζέκτιον γιορ όνορ»

«Ομπτζέκτιον γιορ όνορ»

Της Μαριλένας ΖενιώδηΠαθολόγου, Γ. Ν. Ρεθύμνου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σχολικά νέα, εργασίες & projects μαθητών, προκηρύξεις.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

Triopetra Villas Crete

Holiday villas in Triopetra, Rethymno Crete.Families holidays in villas with private swimming pools & kids playgrounds.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Coolholidays.gr Rethymno

Rethymno Excursions, Rent a Car, Activities in Rethymno, Crete. Airplane & Boat tickets in Rethymno. Money Exchange, Accommodation

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή