ΓΝΩΜΕΣ

Έλληνες αεί ήσαν και αεί έσται Α΄

12-12-2017 12:16
Έλληνες αεί ήσαν και αεί έσται Α΄

Χειρουργού
Πρώην Διοικητή ΓΝΡ
Υπεύθυνου τομέα υγείας Ν.Δ.-ΝΟΔΕ Ρεθύμνου

Και αυτόχθονες εσμέν καθώς λέγαμε Νοέμβριο για τα απολιθωμένα στο Καστέλι που μετά 17 ετών έρευνα, χρονολογήθηκαν 5,7 εκατ. ετών. Φίλος μού θύμισε ότι προ ετών ήλθαν κάποιοι παράταιροι ταξιδιώτες που χάθηκαν ακαριαία στην παγκόσμια αδιαφορία και χλεύη, για να μας πείσουν για κάποια στοιχεία που ουδείς επανεξέτασε. Ισχυρίζονταν πως ήταν 100.000 ετών, ίδια με Αφρικανικά, άρα φως φανάρι (ειδικά άν άραξες πρωτύτερα στο ομώνυμό μας ρακάδικο), γοριλάνθρωποι και εξάπαντος μαύροι (το μίσος στρέφεται και στοχοποιημένα συγχρόνως και εξίσου στη λευκή φυλή), είχαν αφιχθεί ειδικά στην Κρήτη ως φωτοδότες γρυλίζοντες. Εκεί είχε καταντήσει το χάλι μας, ΠΛΟΙΑ(!) με ουρακοτάγκους θαλασσοπόρους οίτινες μεταλαμπάδευαν πολιτισμό χοροπηδόντες, απ’ όπου και κληρονόμησαν θαλασσοκρατίες και τα λοιπά οι τότε προΜινωίτες, να αποθεώνει ο Κρητικός τύπος ασμένως και αναφανδόν, τότε. Να μην ξεχνάμε, ειδάλλως θα υποστούμε τα ίδια.

Προς πολλές κατευθύνσεις η φίλια, ταπεινή παρατήρηση και παρότρυνση. Τεκμήρια(;) της Κρήτης αποδόθηκαν σε μαύρους πιθηκάνθρωπους εκ της φανταστικής Αφρικής, όχι σε γηγενείς. Εκ Σουδάν, προς Γκάνα, Μαδαγασκάρη μεριά, οπουδήποτε, αρκεί να μην είναι Κρήτες και Έλληνες.
Ίσως ναι, ίσως όχι, ίσως τυχόν να οφείλονται τω όντι κάποιες εξηγήσεις για αλλαγή στη θεματολογία και συχνότητα τούτης της παντέρμης στήλης ήτις ωσάν να εγκατέλειψε τα περί υγείας και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και (ξανα)ανασκαλεύει στους Αρχαίους.

Πλάνην πλανώνται έστω και αν εκ μέρους μου αιωρούνται όντως και ενδεχόμενα απορίες. Μια μικρή ομοβροντία προς ώρας, ίσαμε να εξηγηθούν όλα.
1) Ειλικρινώς συγνώμη εάν λανθάνω διότι επί μέρες έμεινα χωρίς ειδήσεις Ρεθύμνου, από μηνών διασάλπησαν στο Γ.Ν.Ρεθύμνου πως με ΕΔΕ ή όποιον τρόπον θα εδίδετο απάντηση και τυχόν ευθύνες θα κατανέμονταν ακριβοδίκαια (εκτός εννοείται εάν αφορούσε Συριζο – ενδο – υπόθεση), για εκείνο το εξωφρενικό περιστατικό όπου γιατρός με ευθύνη του έδιωξε άτομα γιατί παρατήρησαν με αίματα το σεντόνι νοσηλευόμενου. Πέρασαν μήνες ή σφάλω; Σίγουρα θα ανακάλυψαν πως ΟΛΑ, ναι ΟΛΑ τα πλυντήρια είναι χαλασμένα εδώ και μήνες. Οπωσδήποτε η διοίκηση θα έλαβε υπόψη καταγγελίες ασθενών που δεν τους άλλαζαν σεντόνια για περισσότερο από 10 μέρες, ή το ότι συγγενείς στέλνονταν σπίτι να φέρουν κλινοσκεπάσματα για τους αρρώστους τους, καθώς και πολλά ακόμα τεταρτοκοσμικά γεγονότα, με αποκορύφωμα η προτροπή του διοικητή να πλένονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς σπίτια τους και να επανέρχονται λόγω της νόσου των Λεγεωναρίων. Γιατί Διοικητή δεν τελειώνεις την ΕΔΕ να μάθει ο κόσμος το χάλι σας, την αλήθεια κι όχι τα παραμύθια τα δικά σου και του Υπουργού σου; Γιατί κοροϊδεύετε κι οι δυό σας τον κόσμο, τον τύπο, το Γ.Ν.Ρ, επισκέπτες και ασθενείς του;
2) Όλο χαρά και ανυπομονησία αρχές Οκτώβρη έψαχνα να βρω την πολυαναμενόμενη Τοπική Μονάδα Υγείας που είχε αναγγείλει για 11η φορά ο Υπουργός μας και η Δυπεάρχης, αλλά φευ. Αντ΄ αυτού μια νέα εξαγγελλία (12η) μετέθεσε τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια τέλος του χρόνου, μπορεί και αρχή του χρόνου, είδωμεν.
3) Το Ελεγχτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει την πληρωμή συμβασιούχων και επικουρικών, ως παράνομη. Άρα δουλεύουν γιατροί και λοιπό προσωπικό αμισθί;
4) Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και υλικών κε Διοικητά ή...
5) Έχει εφαρμοστεί στο Νοσοκομείο καμία μεταρρύθμιση ψηφισμένη από τον Ρεθυμνιώτη Υπουργό, κε Διοικητά; Ή μόνο βγάζετε σέλφι με το κινητό σας με φόντο τους υπαλλήλους στα συμβούλια εργασίας σας; Και σχόλιο της υπαλλήλου ότι σας έχει συμπαραστάτη;

Ολίγος έμεινε χώρος για το κυρίως θέμα όπου τυχαία και ανάκατα αναμοχλεύω και υφαρπάζω ανακαλώντας στη μνήμη από τους τόμους που παιδιόθεν συσσωρεύω. Η Ελεατική σχολή. Ξενοφάνης, Παρμενίδης, Ζήνων, Μέλισσος ο Σάμιος το 465π.Χρ. Σήμερα μαθαίνουν ποδοσφαιριστές, τη Λαίντι Γκάγκα ή τον Τσε Γκουεβάρα. Έξι σχολές επί αιώνες και συγχρόνως, μόνο στην Αθήνα. Κι αν κατά τους καλοθελητάδες του σήμερα είχαν 50.000 κατοίκους, ας μας δείξουν τον τόπο με 50.000 σε Αγγλία, Γερμανία, όπου δαιμόνους, με 6 σχολές. Σχολές. Όχι καφέ σαντάν. Δίδασκαν. Κάποιες με δίδακτρα. Από διάφορους τόπους αλλά όμαιμοι, ομόθρησκοι, ομόγλωσσοι, ομοουσίου πατριωτικής ταυτότητας και εθνότητας.
Η στοά του Ζήνωνα από την Κύπρο.
Η Ακαδημία του Πλάτωνα από την Αθήνα.
Το Λύκειο του Αριστοτέλη από τη Χαλκιδική.
Ο κήπος του Επίκουρου από τη Σάμο.
Η Ποικίλη από ανεξάρτητους (και ρήτορες).
Η Περιπατική παραλλήλως της Αριστοτελικής.
Γι’ αυτό εις μάτην θα αναζητηθεί όποια επιστήμη εκτός, πέραν Ελλήνων. Λογική, Φυσική, Μαθηματικά, Αστρονομία, Ιστορία, Γεωγραφία, Φιλοσοφία, Ιατρική, Θέατρο, Αρχιτεκτονική. Από την Αλικαρνασσό της Μ. Ασίας ώς την Κυρρήνη στη Λιβύη, από τη Ναύκρατη στην Αίγυπτο ώς τις Συρακούσες, Γέλας, Ιμέρα, Έφεσσος, Πέργαμος, Σμύρνη, Κολοφώνας, Αλεξάνδρειες. Η Ελλάδα των τριών Ηπείρων με πόλεις, σχολές, καθεστώτα, στρατούς, μνημεία, πολιτισμό, επάρκεια αν όχι ευημερία όταν όλοι σχεδόν ή ήσαν σκλάβοι, ή πένονταν, ή επαιτούσαν ή πνίγονταν στην κάθε βροχή. Από πού, πότε έως τον 16ο αι.μ.Χ δηλαδή μετά 2000 χρόνια, από ποιους υπήρχαν σχολές που δίδασκαν οντότητες σαν τον Πλάτωνα και αποφοιτούσαν επιστήμονες;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι θέμα νόμων αλλά ορισμού της ανθρώπινης φύσης.

Δεν είναι θέμα νόμων αλλά ορισμού της ανθρώπινης φύσης.

Το Ελβετικό δημοψήφισμα στο οποίο απορρίφθηκε η θέσπιση κατώτατου μισθού… 3.260 ευρώ, είναι ο ορισμός της υποκειμενικότητας του πλούτου καθώς οι Ελβετοί δεν απέρριψαν την προοπτική να αμείβονται με 3.260 ευρώ το… λιγότερο γιατί είναι ανόητοι, αλλά γιατί προφανώς πίστευαν πως δεν τους συμφέρει.

Οι πρώτες 5 νίκες της νέας κατοστάδας

Οι πρώτες 5 νίκες της νέας κατοστάδας

Με το σκορ στο 59-60 προς τα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου ορισμένοι φίλαθλοι του Ρεθύμνου έψαχναν τον… Gary Talton στον πάγκο της ρεθεμνιώτικης ομάδας.

Τα εθνικά θέματα θέλουν και εθνική συνεννόηση Χαμένοι από χέρι…

Τα εθνικά θέματα θέλουν και εθνική συνεννόηση Χαμένοι από χέρι…

Ολίγον έγκυος ή έγκυος η ΚΕΔΗΡ, δημαρχεύοντος Μαρινάκη;

Ολίγον έγκυος ή έγκυος η ΚΕΔΗΡ, δημαρχεύοντος Μαρινάκη;

Η ευθύνη της οικογένειας για σωστή καθοδήγηση μεγαλώνει.

Η ευθύνη της οικογένειας για σωστή καθοδήγηση μεγαλώνει.

Πριν από επτά ή οκτώ χρόνια στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου διοργανώθηκε ένα τουρνουά σκάκι στο οποίο συμμετείχε και ο γιος μου.

Ο χρυσός κανόνας για τη σωστή επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων

Ο χρυσός κανόνας για τη σωστή επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Scrap-crafts.gr

Υλικά Χειροτεχνίας, Κατασκευών, Υλικά Γάμου / Βάπτισης, Υλικά Διακόσμησης, Υλικά Κοσμημάτων, Υλικά Συσκευασίας.

Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σχολικά νέα, εργασίες & projects μαθητών, προκηρύξεις.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Coolholidays.gr Rethymno

Rethymno Excursions, Rent a Car, Activities in Rethymno, Crete. Airplane & Boat tickets in Rethymno. Money Exchange, Accommodation

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αντώνιος, Αντώνης, Αντώνας, Τόνης, Τόνυ, Αντωνάκος, Νάκος, Αντωνάκης, Αντωνία, Αντωνούλα, Τόνια