ΓΝΩΜΕΣ

Το χρονικό μιας καταστροφικής διακυβέρνησης

12-03-2018 13:16
Όλγα Κεφαλογιάννη
Το χρονικό μιας καταστροφικής διακυβέρνησης

Όλγα Κεφαλογιάννη

Οι Έλληνες πολίτες κάτω από το βάρος της οικονομικής πίεσης και μιας πρωτοφανούς εκστρατείας παραπληροφόρησης, πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «έσκιζε τα μνημόνια» και θα οδηγούσε την χώρα σε μια ονειρική περίοδο ευημερίας.

Ενώ το 2014, η Ελλάδα είχε εισέλθει σε μια πορεία ανάκαμψης, τον Ιανουάριο του 2015 βρεθήκαμε με μια πρωτόγνωρη διακυβέρνηση, ένα κράμα αμοραλισμού, λαϊκισμού και απέχθειας για ότι έχει να κάνει με θεσμούς και δίκαιο. Ο πρωτοφανής κυβερνητικός τυχοδιωκτισμός στοίχισε στον ελληνικό λαό την αξιοπιστία του απέναντι στους διεθνείς εταίρους του, ένα ακόμα μνημόνιο και πολλά χαμένα δισεκατομμύρια.

Μετά από τους γνωστούς λεονταρισμούς, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασαν στην φάση του υποτιθέμενου ρεαλισμού, της συνθηκολόγησης δηλαδή με τους παλαιούς «εχθρούς» ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2015 συστηματικά αποδομούν όλες τις συνεκτικές αξίες των Ελλήνων.

Επαναφέρουν στην πολιτική ζωή ζοφερές παθογένειες του παρελθόντος, όπως, η κομματικοποίηση του κράτους, η ακατάσχετη ρουσφετολογία, η πόλωση και η σκανδαλολογία πρόσφατα μάλιστα, με μια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά σκευωρίας. Απώτερος στόχος η δόλια απαξίωση των πολιτικών αντιπάλων, της δικαιοσύνης και των θεσμών συνολικά.

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ακέραιη την ευθύνη για την οικονομική καθίζηση της χώρας, για τον μαρασμό της πραγματικής οικονομίας, για την μετανάστευση νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, για τον άκρως επικίνδυνο διχασμό που καλλιεργείται στον λαό. Στο όνομα δε της εξουσίας, σκηνοθετεί και διασπείρει παντού κρίσεις.

Το ιδιότυπο «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για να διογκώσει την απόκλιση της Ελλάδας σε σχέση με την Ε.Ε. και να διασφαλίζει την μετάβαση της χώρας μας στην απομόνωση.

Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, η κυβέρνηση, βαδίζει απροετοίμαστη, χωρίς Εθνικό Σχέδιο, χωρίς στρατηγική και κατάρτιση, επεξεργαζόμενη λύσεις που μόλις υπερβαίνουν τον ερασιτεχνισμό. Η χώρα μας είναι ανίσχυρη, χωρίς φωνή και στίγμα. Οι φωνές της λογικής, κατατάσσονται αυτόματα στους «εσωτερικούς εχθρούς» που διαρκώς κατασκευάζει το καθεστώς για να χειραγωγήσει τον Ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση τελειοποιεί το αφήγημά της την ώρα που η κρίση πολλαπλασιάζει τις εστίες της ανοίγοντας το μεγάλο κεφάλαιο των εθνικών θεμάτων που απαιτούν καθαρή σκέψη, σεβασμό στην ιστορία και άσκηση υψηλής πολιτικής. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Χώρα, λοιπόν, το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είναι απασχολημένο με την κατάκτηση της εξουσίας.

Είναι σαφές ότι οι συνθήκες καθιστούν αναγκαία την πολιτική συνεννόηση, τις κοινωνικές συμμαχίες και την αλλαγή νοοτροπίας.

Ο δρόμος για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση περνάει μέσα από ένα ολιστικό εθνικό σχέδιο με ξεκάθαρες πολιτικές και κυρίως κοινωνικές αναφορές. Ικανό να εκφράζει τους δυναμικούς θύλακες της κοινωνίας, τη νέα γενιά, και τις μεγάλες πλειοψηφίες που τραυματίστηκαν βαριά τα χρόνια της κρίσης, προσδίδοντας μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση.

Η τυφλή σύγκρουση στην οποία το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ωθεί την αντιπολίτευση στο πολιτικό πεδίο, είναι παγίδα. Η επαναφορά των αξιών που με σεβασμό διατηρούσαμε ως χώρα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι η απόλυτη αντίσταση. Μόνο έτσι θα αντισταθούμε στην αντίληψη του «κράτους – λάφυρου» και τον άκρατο λαϊκισμό που αποτελούν την πηγή της κακοδαιμονίας της σύγχρονης Ελλάδας.

Η μεγαλύτερη πράξη αντίστασης στο σύστημα που θέλει να γίνει καθεστώς, είναι η επιμονή και η προσήλωση στα θεμελιώδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σχολικά νέα, εργασίες & projects μαθητών, προκηρύξεις.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Coolholidays.gr Rethymno

Rethymno Excursions, Rent a Car, Activities in Rethymno, Crete. Airplane & Boat tickets in Rethymno. Money Exchange, Accommodation

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Έρως, Έρωτας Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα