ΡΕΘΥΜΝΟ

Έδωσαν χρώμα μέσα από τη δημιουργική έκφραση οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ρεθύμνου!

16-05-2018 21:13
Έδωσαν χρώμα μέσα από τη δημιουργική έκφραση οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ρεθύμνου!

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το δικό τους αποτύπωμα μέσα από την δημιουργική έκφραση αλλά και τις εκπαιδευτικές δράσεις στις οποίες συμμετέχουν, άφησαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ρεθύμνης που έδωσαν χρώμα στην πρόσοψη του σχολείου τους μεταμορφώνοντας παράλληλα τόσο την οδό Μοάτσου, όσο και την οδό Κονδυλάκη όπου δεσπόζουν οι πιο πρόσφατες δημιουργίες τους.

Η πρώτη δημιουργία των μαθητών έγινε πριν από τρία περίπου χρόνια στην εξωτερική πρόσοψη του σχολείου επί της οδού Μοάτσου, σε μια προσπάθεια να κάνουν πιο όμορφο το σχολείο τους και να προσφέρουν χαρά στους διερχόμενους, αφού το χρώμα όπως τα ίδια γνωρίζουν καλά, προσφέρει αναμφίβολα μια νότα αισιοδοξίας στην γκρίζα πολλές φορές καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των μαθητών στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, επέκτειναν την πολυχρωμία και στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου που βρίσκεται από την πλευρά της οδού Κονδυλάκη, ζωγραφίζοντας την κινητικότητα εντός του αστικού ιστού, μέσα από το δικό τους «πρίσμα». Η τελευταία εικαστική παρέμβαση των παιδιών ολοκληρώθηκε χθες στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Τυποτρόπιον», με θέμα «τυπογραφόντας και τοιχογραφόντας». Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές επέλεξαν δίστιχα από τον Ερωτόκριτο τα οποία κοσμούν το σχολείο τους, ενώ παράλληλα τα δίστιχα συνοδεύουν εικόνες, ταξιδεύοντας τους διερχόμενους σε μια άλλη εποχή.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Ρεθύμνης κα Αθηνά Ζησινάκη, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο της διάδοσης δίστιχων από τον Ερωτόκριτο, όπου τα παιδιά έψαξαν, μελέτησαν και εντέλει επέλεξαν το δίστιχο που τα εκφράζει και το αποτύπωσαν στον τοίχο του σχολείου.

Μεταξύ άλλων όπως τόνισε η κα Ζησινάκη η διαδικασία αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για μάθηση με έναν όμως διαφορετικό τρόπο και συγκεκριμένα όπως ανέφερε: «Στόχος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ποίηση με αυτόν τον τρόπο και να τα βάλει σε μια διαδικασία να ψάξουν όπως και έκαναν, αφού ενημερώθηκαν, έψαξαν και μελέτησαν πριν επιλέξουν».

Μαζί με τους μαθητές του σχολείου καθοριστική είναι η συμβολή των εκπαιδευτικών στα προγράμματα που έχει υλοποιήσει το σχολείο, στα οποία συμμετείχαν η εκπαιδευτικός Αδαμαντία Μαμαλάκη. Στο νέο πρόγραμμα συμμετέχει η Διευθύντρια του Λυκείου Αθηνά Ζησινάκη και η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Ντρουπογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου

Σε επιφυλακή βρίσκονται κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου εξαιτίας των ανέμων κυρίως στα Νότια του νομού και την περιοχή Αγίου Βασιλείου....
Περιβαλλοντική εκστρατεία «καθαρίστε τη μεσόγειο» στο Aquila Rithymna Beach

Περιβαλλοντική εκστρατεία «καθαρίστε τη μεσόγειο» στο Aquila Rithymna Beach

Το ξενοδοχείο Aquila Rithymna Beach συμμετείχε και φέτος ενεργά στην Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο - Clean Up the Med»....
Κάλεσμα των εργαζομένων για συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία

Κάλεσμα των εργαζομένων για συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία

Σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου καλούν τους πολίτες οι...
Σε τακτοποίηση των οφειλών δημοτικών τελών καλεί τους πολίτες ο Δήμος Ρεθύμνης

Σε τακτοποίηση των οφειλών δημοτικών τελών καλεί τους πολίτες ο Δήμος Ρεθύμνης

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ Η ΔΕΗ
Αναγκαία η στήριξη και ενίσχυση του ΕΠΑΛ Γαράζου

Αναγκαία η στήριξη και ενίσχυση του ΕΠΑΛ Γαράζου

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΚΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Πέρασε ένας χρόνος...

Πέρασε ένας χρόνος...

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο Όμιλος των Βρακοφορων της Κρήτης απέδωσε την εσχάτη των τιμών στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όπως ορίζουν τα ήθη και τα έθιμά της...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σχολικά νέα, εργασίες & projects μαθητών, προκηρύξεις.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

Triopetra Villas Crete

Holiday villas in Triopetra, Rethymno Crete.Families holidays in villas with private swimming pools & kids playgrounds.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Coolholidays.gr Rethymno

Rethymno Excursions, Rent a Car, Activities in Rethymno, Crete. Airplane & Boat tickets in Rethymno. Money Exchange, Accommodation

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αλύπιος, Αλυπία