ΓΝΩΜΕΣ

Αν η πρώτη διαδήλωση των ζηλωτών του κράτους αποτύχει, τότε, υπάρχει ελπίς…

25-06-2019 09:10
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Αν η πρώτη διαδήλωση των ζηλωτών του κράτους αποτύχει, τότε, υπάρχει ελπίς…

          Πολλά τα εμβληματικά ευτράπελα που μας αφήνει η πλούσια συλλογή των αναμνήσεων της περίοδου που τελειώνει, μπορούμε όμως να κατατάξουμε πρώτο των πρώτων το σχεδιασμό και υλοποίηση «διαστημικού προγράμματος». Αυτό όχι τόσο για την φάρσα που έκαναν στον Σταμάτη Κριμιζή, έναν διαστημικό επιστήμονα με συμβολή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα της NASA, αλλά για την προσπάθεια να πείσουν τους συνέλληνες πως αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι να στείλει πύραυλο στο φεγγάρι. Η όλη χαριτωμένη προσπάθεια κράτησε τέσσερις μόλις εβδομάδες, αφού ο καθηγητής Κριμιτζής ναι μεν στην Αμερική διέπρεψε, δεν έγινε όμως «αμερικανάκι». Αποκάλυψε πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η «τακτοποίηση» συγγενών και φίλων στον ελληνικό «διαστημικό» οργανισμό και τους κούνησε το μαντίλι….

          Από τις παλαιοκομματικές τακτικές αισχίστου είδους, από τους προοδευτικούς που θα έφερναν φρέσκο αέρα στην εξουσία, η Ελλάδα έχει χορτάσει. Από κόλπα «δεν διορίζουμε άλλους, απλά φτιάχνουμε νέους οργανισμούς που χρειάζονται προσωπικό» γνωρίζουμε άριστα, τα έκαναν οι άλλοι, οι παλιοί και έριξαν το καράβι στα βράχια. Αυτό δε σημαίνει ότι οι επόμενοι πρέπει να διαλύσουν και τα υπόλοιπα, αλίμονο. Σημαίνει πως κάποια στιγμή θα πρέπει να ωριμάσουμε, εμείς οι Έλληνες, όχι κάποιος άλλος, να σταματήσουμε να πιέζουμε για ατομικές «διευθετήσεις» και να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας αξιοπρεπείς κρατικές υπηρεσίες. Διαφορετικά, θα αλλάζουμε τον ένα μετά τον άλλο «νταβατζή» όπως ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος είπε στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ για τους λαϊκιστές πολιτικούς. «Όταν λες ψέματα σε ένα λαό, τότε είσαι νταβατζής του», όπως είπε χαρακτηριστικά…

          Ίσως η βασικότερη μεταρρύθμιση (υπό την έννοια ότι στην Ελλάδα από το κράτος περνάνε τα πάντα) που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ψηφιοποίηση του κράτους. Όπως έχει κατά καιρούς πει, θα δημιουργήσει ένα καινούργιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο θα είναι παρά τω πρωθυπουργό. Αυτό το νέο υπουργείο θα ενθυλακώσει το υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες οργάνωσης και απλοποίησης των σημερινών Καφκικών διαδικασιών του ελληνικού κράτους, και κατόπιν, αφού έχουν απλοποιηθεί όλες οι Διαδικασίες, να ψηφιοποιηθούν ώστε ο πολίτης να έχει πρόσβαση σε όσο δυνατόν περισσότερες από τις λειτουργίες του κράτους από το κινητό του τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του. Αυτό το σχέδιο θα συναντήσει τεράστιες αντιδράσεις, είναι βέβαιο. Κάθε λογής και επιρροής σφραγιδοφύλακας θα προσπαθήσει να μας πείσει για τη σπουδαιότητα της δικής του σφραγίδας, καθώς από αυτήν εξαρτάται η δική του θέση. Η μάχη αναμένεται σκληρή. Η ωριμότητα της κοινωνίας θα φανεί από τις αντιδράσεις της. Αν η πρώτη διαδήλωση που μετά βεβαιότητας θα κηρύξουν τα κάθε λογής συνδικάτα του δημοσίου (αλλά και ιδιωτικών εταιριών με μοναδικό πελάτη το δημόσιο) στηριχθεί, χάσαμε. Αν όχι, υπάρχει ελπίς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή