ΓΝΩΜΕΣ

Η παιδεία ενάντια στην οπλοχρησία

15-05-2019 12:34
Νεκτάριος Μεταξάκης
Η παιδεία ενάντια στην οπλοχρησία

Με αφορμή των σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, από αδέσποτη σφαίρα, της μικρής Αλεξίας από την Θήβα μου έρχονται στο νου τα άπειρα ατυχήματα από μπαλοθιές. Σ’ αυτό θα προσθέσω και την αλόγιστη χρήση βεγγαλικών την περίοδο του Πάσχα με αποκορύφωμα την απώλεια της ζωής του κάμεραμαν στην Καλαμάτα. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Αυτοί που κάνουν χρήση των όπλων δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μαγκιά και ανδρισμός η χρήση τους; Επίσης αυτοί που κάθονται και τους κοιτάζουν δεν είναι συνένοχοι; Δεν φοβούνται μήπως τους έρθει καμία αδέσποτη; Παρόμοιο περιστατικό δεν είχε συμβείστο Μενίδι όπου σκοτώθηκε ο μικρός Μάριος και μάλιστα κατά την διάρκεια σχολικής εορτής;

Διαπιστώνω, και είναι πραγματικότητα, ότι μόνο δειλοί χρησιμοποιούν τα όπλα για να κάνουν κέφι ή να πουλήσουν ανδρισμό. Απόδειξη ότι ο 54χρονος έτρεξε να κρύψει το όπλο. Το ίδιο κάνουν και εδώ στην Κρήτη μόλις γίνει κάποιο ατύχημα ή κληθεί η αστυνομία. Τρέχουν να κρύψουν τα όπλα και να κρυφτούν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό οφείλεται στην έλλειψη παιδείας και στην λανθασμένη διαπαιδαγώγηση των γονιών. Απόδειξη: Δεν υπάρχει πινακίδα που να μην είναι πυροβολημένη στα χωριά του νομού μας. Τι σκέφτεται ο επισκέπτης όταν φτάνει σ’ αυτά. Είτε Έλληνας είναι είτε αλλοδαπός η πρώτη του σκέψη είναι να απομακρυνθεί ή να φοβάται. Και ύστερα μιλούν για φιλοξενία! Ούτε στο ΦάρΟυέστ δεν συναντούσε κανείς τέτοιες εικόνες! Εάν κάποιοι θέλουν να εκτονωθούν ας γραφτούν σε ένα σκοπευτικό σύλλογο.Εάν θέλουν σε γιορτές και γάμους να κάνουν εντύπωση ας αγοράσουν πιστόλια ρέπλικες με αβολίδωτα (άσφαιρα) φυσίγγια που κάνουν και περισσότερο θόρυβο. Λύσεις υπάρχουν! Παιδεία και σύνεση τους λείπει!

Μέσα στα προγράμματα των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών τόσο στον νομό μας αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη καλό θα ήταν να συμπεριληφθούν δράσεις, προγράμματα  και ενημερώσεις σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και με την συμμετοχή παθόντων (τραυματισμένων ή συγγενείς θυμάτων) ώστε στο μέλλον να μην θρηνήσουμε άλλαθύματα ή να υπάρξουν άσκοποι τραυματισμοί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είμαι υποψήφιος με κανένα συνδυασμό. Τα γεγονότα με ωθούν να εκφράζω τις απόψεις μου. Είμαι ανοικτός σε κάθε διάλογο.

O Νεκτάριος Μεταξάκης είναι Αξ/κος ΠΝ ε.α. - Πιλότος Ε/Π, Διοικητικός και Πολιτικός Επιστήμων  MBA, Msc

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Χάρης, Χάρις Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα