ΓΝΩΜΕΣ

Κι όμως οι γραφικότητες έχουν τη χρησιμότητα τους…

15-03-2019 10:12
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Κι όμως οι γραφικότητες έχουν τη χρησιμότητα τους…

kostasp@polefl.gr

Πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό οι ενδείξεις του αδιεξόδου που το ένα μετά το άλλο, τα λάθη έχουν οδηγήσει τους κυβερνώντες. Από τη μια το οικονομικό, από την άλλη το πολιτικό και σαν κερασάκι στην τούρτα το ιδεολογικό, όπου και να κοιτάξουν το αδιέξοδο καραδοκεί. Όσο για το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα», αυτό από καιρό έχει πάει περίπατο, παρέα με τους μεγάλους μισθούς, τα prive ταξίδια και τα χαριεντίσματα με τους πρώην «εχθρούς», ευρωπαίους και εγχώριους. Κανένας δεν γνωρίζει την ώρα ετούτη αν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιβιώσει του ναυαγίου της παρέας που κυβέρνησε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το σίγουρο όμως είναι πως χωρίς (ή με δανεικά) στελέχη, χωρίς πυξίδα και με μηδενική αξιοπιστία ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα είναι κάπως αμετροεπές να θεωρείται ως φυσικός διαχειριστής των εν Ελλάδι σοσιαλδημοκρατικών θεμάτων.

          Η κυβερνητική προσπάθεια «ημινομιμοποίησης» των βομβών μολότοφ και κυρίως η δημόσια προσπάθεια στελεχών να την υπερασπιστούν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σαν μια θα λέγαμε γραφική όψη της καθημερινότητας μας αν δεν είχε τη χρησιμότητα του «ξεγυμνώματος» της αλήθειας (τους). Τέλος πάντων, μετά τον σάλο που ακόμα και μέσα στο κόμμα προκλήθηκε, πιστεύω πως θα αποσυρθεί. Σε κάθε περίπτωση αυτό που ήταν να δείξει, το έδειξε. Σε άλλο επίπεδο, η ομιλία του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Παρίσι, στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Science Po ήταν εξίσου διαφωτιστική. Εκεί, ίσως στο απαιτητικότερο κοινό στην Ευρώπη (η σχολή προετοιμάζει τους επόμενους παγκόσμιους ηγέτες και έχει πρύτανη τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό κ. Enrico Letta), ο κ. Τσακαλώτος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της πρώτης περιόδου του 2015. Στην ομιλία του με τίτλο «Μαθήματα από την ελληνική κρίση για την Ευρώπη» επιβεβαίωσε το αδιέξοδο της έως τώρα πολιτικής καθώς και την αδυναμία άντλησης κατάλληλων συμπερασμάτων από τα έως τώρα αποτελέσματα. Αντιπαρερχόμενος την αδυναμία του να εκφράσει έστω την «αυταπάτη» (όπως έκανε ο πρωθυπουργός), τα αίτια στα οποία απέδωσε την αποτυχία της πολιτικής του ήταν αποκαλυπτικά: Για όλα φταίει η λάθος πεποίθησή τους ότι θα μπορούσαν γρήγορα να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. «Στην πράξη η κυβέρνηση διαπίστωσε, σύμφωνα με τα λόγια του κ. Τσακαλώτου, ότι οι επιχειρήσεις έχουν καλύτερους δικηγόρους και τρόπους να αποφεύγουν τη φορολογία». Λες και η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ψηφίσει όποιους νόμους ήθελε…

Το ωραιότερο μας το φύλαξε για το τέλος, αφού όπως είπε «η κυβέρνηση προσπάθησε να ισορροπήσει, στην αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου, μεταξύ μείωσης των φόρων και κοινωνικού κράτους. Υποστήριξε ότι θα ήταν καταστροφή αν μειώνονταν μόνο οι φόροι, γιατί τότε δεν θα ήταν δυνατόν να καταπολεμηθεί η ανισότητα».    Αυτό το τελευταίο είναι το πλέον αποκαλυπτικό, αφού οι επενδύσεις, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η μείωση της ανεργίας απουσίαζαν πλήρως.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω Μαριλένα Μένανδρος Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνωσία, Θεογνώσιος Θεόκτιστος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Τ