ΓΝΩΜΕΣ

Λίγο ακόμα…

22-06-2019 08:12
Νίκος Μολδοβανίδης
Λίγο ακόμα…

- Σάββατο πρωί στο Ρέθυμνο. Η ζέστη ανεβαίνει, η σαιζόν πάει με χειρόφρενο. Σου δίνει την αίσθηση ότι ΘΑ ΜΠΕΙ ο Ιούνης, ενώ τελειώνει σε λίγες μέρες. Πραγματικά θα έπρεπε να γράφω προτάσεις για ταξίδια, εστιατόρια και παραλίες. Αυτά, δηλαδή, που γράφουν οι κανονικοί άνθρωποι σε κανονικές χώρες. Έλα όμως που δεν είμαστε και θα χρειαστούμε καιρό να γίνουμε. Η ασύλληπτη ζημιά που έγινε στην οικονομία το πρώτο εξάμηνο του ‘15, αποτιμήθηκε από το Γιάννη Στουρνάρα στα 86 δις, από τον Κλάους Ρέκλινγκ του ESM στα 100 δις και από τον Τόμας Βάιζερ του Euroworking group στα 200 δις....

-Και οι τρείς αποτιμήσεις είναι δυστυχώς σωστές ανάλογα με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί κανείς καθώς και το χρονικό ορίζοντα προβολής. Ο απερχόμενος υπουργός οικονομικών από συμπαράσταση στον καλό του φίλο Βαρουφάκη, ο Τσακαλώτος, χαρακτήρισε την αποτίμηση του Ρέγκλινγκ “ανοησίες” και έφτασε να πει ότι “αν τον είχε φοιτητή θα τον έκοβε...” Αντί να σιωπήσει, να πάει σπίτι του και να κάνει δυο χρόνια να βγει.

-Βέβαια μετά τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το χρηματιστήριο πετάει, οι κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών έχουν ανέβει πάνω από 30% και κάποιες (Πειραιώς) 50%! Με το ρυθμό δε που πέφτουν τα επιτόκια σε λίγο θα έχουμε επιτόκια δανεισμού Ιταλίας με συνέπεια ένα τεράστιο όφελος για το καταχρεωμένο κράτος στο δανεισμό του από τις αγορές. Αυτό σημαίνει πολλά και κυρίως για όλους.

- Οφέλη για δανεισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς κι επιχειρήσεις! Ας το γνωρίζει το 25% εξ αυτών που ψηφίζουν ακόμα αυτούς που μας χρέωσαν τόσα δις το 2015..

Φτηνός δανεισμός θα πει κίνητρο για νέες επενδύσεις με συνέπεια μείωση της ανεργίας και καλύτερους μισθούς. Ας το γνωρίζουν οι άνεργοι που κυρίως ψήφισαν Σύριζα. Κι όλα αυτά πριν τις εκλογές, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ !

-Φανταστείτε τι τροχοπέδη αποτέλεσαν για την οικονομία μας εδώ και 4 χρόνια. Και όχι μόνο. Θυμηθείτε τις αδικαιολόγητες τις απεργίες από το 2008 έως το 2015. Λογικά αν η κυβέρνηση που θα προκύψει το βράδυ στις 7/7 καταφέρει να αποκαταστήσει την αίσθηση της ασφάλειας και ξεκινήσει δυνατά ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων με δραστικό συμμάζεμα των αχανών κρατικών δαπανών και ισόποση μείωση των φόρων. Τότε θα ψάχνουμε σύριζα και δεν θα βρίσκουμε.

-Έχουμε 15 μέρες να γράψουμε ιστορία. Η επόμενη βουλή θα είναι ίσως η πιο σημαντική της μεταπολίτευσης. Θα πρέπει να κινηθεί με γρήγορα βήματα για να ανατάξει τη χώρα.

Αν κάτι καταλάβαμε τα τελευταία 5 χρόνια, είναι ότι ίσως οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα κόμματα. 5-6 βουλευτές σε αυτή τη Βουλή, που είχαν εκλεγεί με άλλα κόμματα, έδωσαν φιλί ζωής στον Τσίπρα.

-Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσει ο καθένας, ας χρησιμοποιήσουμε αυτές τις μέρες που απομένουν για να στείλουμε στην Βουλή τους κατάλληλους. Υπάρχουν σε κάθε κόμμα. Στην εποχή του διαδικτύου, μπορούμε πλέον να βρούμε τι ακριβώς είναι ο καθένας, αλλά και να κανονίσουμε να γνωρίσουμε τον κάθε υποψήφιο από κοντά.

Καλό διήμερο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή