ΓΝΩΜΕΣ

Μείωση ΦΠΑ: Μια άλλη προσέγγιση

15-06-2019 15:17
του Όθωνα Χριστουλάκη
Μείωση ΦΠΑ: Μια άλλη προσέγγιση

Επιτέλους κάτι θετικό, έστω και με κάποια καθυστέρηση. Μια μικρή ανάσα μετά από μια περίοδο που είχαν μειωθεί τα εισοδήματα. Ο ΦΠΑ στην εστίαση είχε ξεκινήσει από 8% και έφτασε να τριπλασιαστεί, με τους επιχειρηματίες να τον απορροφούν προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο πελάτης. Η μείωσή του ήταν στόχος και αγώνας του κλάδου για πολλά χρόνια. Η κάθε προσπάθεια για μείωση του ΦΠΑ και η απαλλαγή από τα ψηλά ποσοστά αυξάνει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν έστω και μία μικρή μείωση των τιμών, σεβόμενοι πάντα τους καταναλωτές. Σε γενικές γραμμές, το μέτρο αναμένεται να βοηθήσει αρκετούς καταστηματάρχες να δουν την επόμενη μέρα με περισσότερη αισιοδοξία. Επίσης, τα θετικά τα οποία θα αποκομίσουν και το κράτος αλλά και οι επιχειρηματίες, είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά. Η μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ είναι ένα θετικό μέτρο που ωστόσο θα πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα μέτρα ελάφρυνσης και ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ας μην ξεχνάμε πως την τελευταία δεκαετία, η εστίαση δέχθηκε αύξηση του ΦΠΑ 11 μονάδες, φορολογία 22%-45%, ασφάλεια 20%, εργοδοτικές εισφορές 25,06%, τέλος επιτηδεύματος 650-800 ευρώ ανά εγκατάσταση, αγόραζε με 13% ΦΠΑ και πούλαγε με 24%. Κανένας εφησυχασμός λοιπόν. Ο αγώνας συνεχίζεται για μονοψήφιο ΦΠΑ, για να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο αδίκημα ή μη καταβολή του, για μείωση των εργοδοτικών εισφορών, για ξεκαθάρισμα στο μπάχαλο με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων, για την αλλαγή του νόμου στο 10ήμερο κλείσιμο των καταστημάτων και άλλα πολλά που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση ανταγωνιστικής πρότασης εκ μέρους του συνόλου των καταστηματαρχών εστίασης. Ακόμα να μην ξεχάσω τον έλεγχο της μουσικής και των decibel.

Ας ελπίσουμε λοιπόν στην ανακούφιση και πρόοδο όλων μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή