ΓΝΩΜΕΣ

Νέα Δημοκρατία vs Νέας Διασποράς

19-06-2019 08:10
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Νέα Δημοκρατία vs Νέας Διασποράς

Ίσως η πιο μπερδεμένη συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να βρεθεί ένας Έλληνας είναι όταν συναντά ή απλά μαθαίνει τα νέα από συμπατριώτες μας που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Δεν είναι μόνο οι επιστήμονες, είναι και οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι, ακόμα και τεχνίτες που με υπομονή, επιμονή και φυσικά σκληρή δουλειά βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται, τα παιδιά τους να προοδεύουν, τη ζωή τους να κυλά ομαλά. Αυτόματα έρχεται στο νου το ερώτημα, γιατί έξω πάμε καλά και μέσα αδυνατούμε…

Η απάντηση που βρίσκεται πιστεύω εγγύτερα της πραγματικότητας είναι πως όσοι μείναμε έχουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρει τον τρόπο, έχουμε «βολευτεί» με την υπάρχουσα κατάσταση. Την κατάσταση αυτήν επιτείνει και η μονομερής πίεση όσων έχουν συμφέρον στο κράτος, τους «νταραβερτζήδες». Αν για παράδειγμα υπήρχε όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη ένα καθαρά φιλελεύθερο κόμμα να πιέζει για μεταρρυθμίσεις ή να ξεσκεπάζει μέσα στη Βουλή τα συνήθως μη κοστολογημένα νομοσχέδια αποκαλύπτοντας στον κόσμο πως η εφαρμογή τους συνεπάγεται αύξηση της φορολογίας, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Θα μου πείτε δεν πρέπει να λέω δημόσια «κακές» λέξεις και ο φιλελευθερισμός με το πρόσημο νέο-φιλελευθερισμός είναι ίσως η χειρότερη βρισιά για πολλούς συμπατριώτες μας. Αν το σκεφτείτε όμως, το να παρασύρει ο ένας «πατέρας» του έθνους τον άλλον σε παροχές καταδικαστικές για την ανάπτυξη είναι πολύ μα πολύ χειρότερο. Στο κάτω κάτω οι φιλελεύθεροι απλά σε βάζουν προ των ευθυνών σου. Αυτό που ζητάς κοστίζει τόσο. Αν το κάνουμε πρέπει είτε να κόψουμε κάτι άλλο, είτε να αυξήσουμε τους φόρους…

Τώρα, επειδή η λογική δεν είναι θέμα ιδεολογικό, αλλά και για τον λόγο ότι οι συμπατριώτες μας που επιτυχώς εγκαταβιούν στο εξωτερικό, και την πατρίδα τους αγαπούν αλλά και έχουν μπολιαστεί με τον χρυσό κανόνα του ορθολογισμού, θα ήταν πιστεύω μια άριστη ιδέα να φέρουμε τους ανθρώπους αυτούς κοντά μας, να τους δώσουμε λόγο στα της πατρίδας τους επιτρέποντας τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία. Τρόποι υπάρχουν άφθονοί, τα περισσότερα κράτη το κάνουν. Οι άνθρωποι αυτοί καθώς δεν έχουν να ανησυχούν για διευκολύνσεις, εξυπηρετήσεις και ότι άλλο αποτελεί τον ελληνικό ρουσφετολογικό «πλανήτη», είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν ορθολογιστικές πολιτικές αποτρέποντας τόσο τους λαϊκισμούς όσο και τις ρουσφετολογικές πολιτικές. Είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής μεταρρύθμισης θα αποδειχθούν πολλαπλώς ευεργετικά για τα πολιτικά μας πράγματα.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη άμεσα απαιτητή συνθήκη, αν τουλάχιστον θέλουμε τα επόμενα χρόνια να βγούμε από το άνυδρο πηγάδι που βρισκόμαστε: Η «παλιννόστηση» μέρους ή όλου των εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας που έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους στα χρόνια της κρίσης. Η παροχή συμμετοχής των ανθρώπων αυτών στην εκλογική διαδικασία θα λειτουργήσει και σαν κίνητρο επιστροφής. Ο Κυριάκος το υποσχέθηκε, ελπίζω να το κάνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή