ΓΝΩΜΕΣ

Οι πρώτες εντυπώσεις…

11-07-2019 08:10
Νίκος Μολδοβανίδης
Οι πρώτες εντυπώσεις…

-Στο μάθημα των Δημοσίων σχέσεων μας έλεγε ένας καταπληκτικός καθηγητής ότι «αν στα πρώτα πέντε επτά, δεν έχετε κερδίσει τις εντυπώσεις, χάσατε μεγάλη ευκαιρία». Το 1981 ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση της χώρας. Να τα μούσια, τα ζιβάγκο, άντε και καμία γραβάτα. Τα μουστάκια χαρακτηριστικά της εποχής. Την ημέρα της ορκωμοσίας όμως όλοι έβαλαν τα καλοσιδερωμένα πουκάμισα, τα σακάκια τους και φωτογραφήθηκαν, σοβαροί και κύριοι. Οι σοσιαλιστές του 1981. Είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις.

-Πάμε στο 2015, πρώτη ορκωμοσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο. Απίστευτα πράγματα. Το παλτό της Ζωής, ένα μουσταρδολαχανί, τα ελβιέλα του Παππά, οι κόκκινες πουκαμίσες. Σας το γράφω εγώ που το ντύσιμό μου είναι casual. Όταν όμως πάω κάπου που το πρωτόκολλο είναι συγκεκριμένο, προσπαθώ να ανταποκριθώ στις επιταγές του dress code. Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οι νέοι υπουργοί κέρδισαν ξανά τις εντυπώσεις. Χωρίς στιλιστικές υπερβολές ή υπερβάσεις προσήλθαν, ορκίσθηκαν και αποχώρησαν. Εύγε τους.

-Στα σοβαρά τώρα της πρώτης ημέρας. Οι πρώτες εντυπώσεις κι εδώ.

- 1η: Αστυνομική επέμβαση ΜΕΣΑ στο πανεπιστήμιο και συλλήψεις ναρκέμπορων δίνοντας το μήνυμα πως ανοχή τέλος.. Δήλωσε η κ. Κεραμέως, υπουργός παιδείας ότι το Πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται με τα πρώτο νομοσχέδιο. Ανομία τέλος με κάλυψη τα πανεπιστήμια. Αρκετά ανεχτήκαμε το κακώς εννοούμενο ΑΣΥΛΟ. Ως εδώ.

-2η εντύπωση: Μείωση των γραμματειών των υπουργείων περίπου κατά 35% (Από 93 σε 60). Κάτι εκατομμύρια ευρώ κερδίζουμε το μήνα μόνο από αυτό. Δεν φτάνουν αλλά είναι κάτι συγκεκριμένο.

- 3η εντύπωση: Απαγόρευση προσλήψεων συγγενικών προσώπων στα υπουργεία από τους υπουργούς - υφυπουργούς. Θυμάστε τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο του Σύριζα, από όλες τις κυβερνήσεις, με αποθέωση τον Βύρωνα Πολύδωρα που για 24 ώρες ως πρόεδρος της Βουλής προσέλαβε την θυγατέρα του

-4η εντύπωση: Ασυμβίβαστο σε γενικούς γραμματείς υπουργούς κ.τ.λ. με οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Ή το ένα ή το άλλο διαλέξτε κύριοι. Δεν γίνεται να πατάτε σε δυο βάρκες. Η απόφαση δική σας.

- 5η εντύπωση: Τέλος οι κλούβες και τα κάγκελα στου Μαξίμου, ο δρόμος της Ηρώδου Αττικού ξανά στους πολίτες της Αθήνας. Ελπίζω μόνο να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναμπούν. Ήταν προσβολή. Άλλο παίρνω μέτρα ασφαλείας και εντελώς άλλο το τείχος από κλούβες.

-6η εντύπωση: Τέλος στις θωρακισμένες BMW του πρωθυπουργού. Ελπίζω μόνο να υπάρχει για την ασφάλεια ένα άλλο επίσης θωρακισμένο. Το αεροπλάνο μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και το Μαξίμου θα ανοίγει μόνο για επίσημες υποδοχές ξένων ηγετών.

- 7η εντύπωση: Υπουργεία και γενικές γραμματείες γεμάτα τεχνοκράτες με βαριά βιογραφικά και ένσημα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

-ΥΓ: Στη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο δάσος, όλα τα ζώα τρέχουν να ξεφύγουν από τη φωτιά εκτός από ένα κολιμπρί, το οποίο παίρνει μια σταγόνα νερό στο ράμφος του και τη ρίχνει στη φωτιά. «Είσαι τρελός, δεν θα σταματήσεις την πυρκαγιά», του λέει ένα ζώο. «Το ξέρω», απαντά το κολιμπρί, «όμως κάνω αυτό που μου αναλογεί».

Καλημέρα σας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή