ΓΝΩΜΕΣ

Πείτε όχι στα παραμύθια

11-07-2018 11:22
Νίκος Μολδοβανίδης
Πείτε όχι στα παραμύθια

Νίκος Μολδοβανίδης

-Εξηγούμαι από την αρχή. Δεν υπάρχουν αθώα θύματα. Δεδομένο. Θες και πιάνεσαι κορόιδο, θες και πιστεύεις στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Είμαστε σε οικονομική κρίση και σε κίνδυνο χρεοκοπίας εδώ και 8 με 9 χρόνια. Δεν θα έπρεπε να έχουμε βάλει μυαλό στα βασικά. Δεν θα έπρεπε να διακρίνουμε το μεγάλο ψέμα από την μικρή αλήθεια. Δεν θα έπρεπε να ξέρουμε ότι τα ψεύτικα λόγια ναι μεν καταπίνονται πιο εύκολα από την σκληρή αλήθεια, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να ενηλικιωθούμε και να δούμε την αλήθεια κατάματα. Και να την δεχτούμε;

-Όχι εμείς, το αντίθετο. Δώσε μου ψεύτικες υποσχέσεις να πιστέψω, να στηριχθώ πάνω τους και να σε κάνω θεό που με κοροϊδεύεις. Εσύ πάλι μην μου λες αλήθεια γιατί σε κάνω εχθρό μου στο άψε-σβήσε. Και υποχρεώνεται ο φέρων την αλήθεια σε αναδίπλωση και στο τέλος καταλήγει σαν τους άλλους είτε τους προηγούμενους, είτε τους επόμενους. Το ξανάγραψα αλλά θα συνεχίσω να το γράφω μια φορά την εβδομάδα μέχρι να μας γίνει κτήμα η περίπτωση των συντάξεων. Θα το αναλύσω όσο πιο απλά γίνεται, απλουστευτικά για όλους.

-Το σανό στην πολιτική δεν έχει αποκλειστικότητα σε ένα χρώμα. Ποικίλλει. Από όλες τις αποχρώσεις κυκλοφορεί πολιτικό σανό στην αγορά. Μπλε, κόκκινο, πράσινο, με βούλες ή χωρίς βούλες. Διαλέγεις και παίρνεις υπάρχει για όλους. Λοιπόν, παραδοχή πρώτη. Ο Θεός ο ίδιος να κατέβει επί γης και να κάνει τον Ιησού Χριστό Πρωθυπουργό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην περικοπούν οι συντάξεις. Πάει και τελείωσε. Ο Κατρούγκαλος δημιούργησε δύο ταχυτήτων συνταξιούχους. Η περιβόητη προσωπική διαφορά είναι η αιτία. Υπάρχουν οι ψηλές και οι χαμηλές. Και αν δεν εξομοιωθούν θα πέσει σε οποιοδήποτε δικαστήριο. Επειδή λοιπόν είναι αδύνατον να ανέβουν οι χαμηλές, θα πέσουν οι υψηλές.

-Το διαρθρωτικό αυτό μέτρο ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ώς 1%, ως ποσοστό του ΑΕΠ. Και όχι μόνο φέτος, αλλά και για τα επόμενα 4 χρόνια. Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με πλεονάσματα ούτε με ισοδύναμα. Αντί λοιπόν τα κόμματα να στρωθούν κάτω και να βρουν πώς θα γίνει η ανάπτυξη κάθονται και παίζουν κρυφτό πίσω από τροπολογίες και αστείες προτάσεις νόμου.
Επειδή από τον κόκκινο λαϊκισμό καταστραφήκαμε ήδη μία φορά, δεν χρειάζεται να στραφούμε στην μπλε απόχρωση.

-Πιστεύω πως στην Ελλάδα πολλές συντάξεις είναι αδικαιολόγητα υψηλές. Υπάρχουν συνταξιούχοι που απολαμβάνουν πολλές συντάξεις. Δεν έχουν ουδεμία σχέση με τις κρατήσεις και τις εισφορές τους. Είναι πολλαπλάσιες. Αυτές οπωσδήποτε πρέπει να μειωθούν. Υπάρχουν, όμως, και συντάξεις αδικαιολόγητα χαμηλές. Ειδικά ανθρώπων αρρώστων, αναπήρων και αναξιοπαθούντων. ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ. Αυτές καμία σοβαρή πολιτική δεν πρέπει να τις κόψει. Είναι το οξυγόνο τους στην επιβίωσή τους.

-Άρα αν δεν υπάρξει σημαντική μείωση της ανεργίας και χωρίς νέες ιδιωτικές επενδύσεις, δεν μπορεί να υπάρξει και να σταθεί ΚΑΝΕΝΑ συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και πλάνο. Με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κυβέρνηση μην περιμένετε τίποτα από αυτά. Εδώ λέμε αλήθειες.

Καλημέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προεκλογικές  «αναγνώσεις»

Προεκλογικές «αναγνώσεις»

Το σταυρόλεξο των δημοτικών συνδυασμών στο δήμο Ρεθύμνης

Το σταυρόλεξο των δημοτικών συνδυασμών στο δήμο Ρεθύμνης

Επιλέγοντας μεταξύ του Αλέξη και του Κυριάκου.

Επιλέγοντας μεταξύ του Αλέξη και του Κυριάκου.

Συρρίκνωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει η μεταρρύθμιση Γαβρόγλου

Συρρίκνωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει η μεταρρύθμιση Γαβρόγλου

Η προτεινόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ουσιαστικά αποτελεί μια ακόμα αναμόρφωση του εισαγωγικού εξεταστικού συστήματος...
Θέλουμε συντάξεις όχι Βουλγαρίας αλλά Αλβανίας;

Θέλουμε συντάξεις όχι Βουλγαρίας αλλά Αλβανίας;

«Ανεξάρτητα από το «αλυσοδέσιμο» των οικονομικών υποχρεώσεων στους δανειστές, ακόμα κι αν αυτό δεν υπήρχε, ο δανεισμός των κρατών από τις αγορές δηλαδή από...
Αυτή είναι η μοναδική συνταγή

Αυτή είναι η μοναδική συνταγή

-Την Τετάρτη το μεσημέρι 12 άνδρες θεμελίωσαν συμβολικά την επέκταση του τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη Θεσσαλονίκη. Οι αριθμοί που δόθηκαν από...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φωκάς, Φώκιος, Φώκης, Φωκία, Φωκίνα Ζωγραφιά, Ζωγραφούλα