ΓΝΩΜΕΣ

Στις 7 ξαστεριά

12-06-2019 09:11
Νίκος Μολδοβανίδης
Στις 7 ξαστεριά

-Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Την ημέρα που βγήκε κυβέρνηση όλη η Ελλάδα πανηγύρισε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε ελπίδα στο μέλλον της πατρίδας μας. Μετά άρχισε τα κόλπα τα «σοσιαλιστικά». Ας θυμηθώ την ΑΤΑ, την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Οι μισθοί ανέβαιναν όσο ανέβαινε ο πληθωρισμός. Όχι τα κέρδη της εταιρείας ή ο κύκλος εργασιών. Όχι… απλά όσο ανέβαινε ο πληθωρισμός. Το καλοκαίρι του 1985 κανένας μισθός δεν ήταν ίδιος με του προηγούμενου μήνα. Αυξήσεις συνεχόμενες κα ο πληθωρισμός στα ύψη.

-Ας είναι, έκανε καλά, αλλά έκανε και καταστροφές το ΠΑΣΟΚ. Μετά τα ίδια λάθη και τις ίδιες καταστροφές έκανε και η Νέα Δημοκρατία. Παροχές και αυτή μην τυχόν και μείνει πίσω. Πάρτι πλειοδοσίας σε παροχές είχαμε στα εκλογικά μπαλκόνια. Μέχρι που ο Αντρέας έβαλε τον πήχη εκεί που δεν τολμούσε κανείς. «Δεν υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει λαός» ή κάπως έτσι. Με αυτή τη φράση που τοποθετούσε τον κόσμο πάνω από τους νόμους και τους κανόνες άρχισε η κατρακύλα. Με αποκορύφωμα το 2004-2009 που ο «μπλε Ανδρέας» Κώστας Καραμανλής τα έκανε όλα ίσιωμα. Διπλασίασε τους δημόσιους υπαλλήλους και βέβαια όλα αυτά με δανεικά.

-Το χρέος μας έφτασε στα ύψη και σταμάτησαν όλοι να μας δανείζουν όταν ο Αλέξης Τσίπρας πρωτοεμφανίστηκε. Τα ψέματα του τα στόλισε με ακόμα πιο πολλά. Τα γνωστά, μην τα επαναλαμβάνω. Χωριστήκαμε, διχαστήκαμε. Γίναμε στρατόπεδα. Οι πολλοί, οι λίγοι, οι πατριώτες, οι προδότες, οι βολεμένοι, οι δούλοι, όλοι με ταμπέλες. Που να ακουστεί η φωνή της λογικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπλουτίστηκε με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και από τους ΑΝΕΛ και κυβέρνησε με εκλογές 5 χρόνια σχεδόν. Στην ουσία κυβερνούσε πολλά περισσότερα..

-Οι διαδηλώσεις στα χρόνια μέχρι που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δεκάδες απεργίες καθημερινά έβαζαν θηλιά στην ελληνική οικονομία. Τα σπασμένα καταστήματα, οι τράπεζες που κάηκαν με τους εργαζόμενους όλα αυτά ήταν το θανατηφόρο κοκτέιλ στην πολιτική μας ζωή. Βλέποντας την Δευτέρα το βράδυ στις 6 και μισή τον Τσίπρα να πηγαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δηλώνει την παραίτηση της κυβέρνησης του ένοιωσα μετά από χρόνια μια ανάσα ανακούφισης.

-Ένα χαρούμενο αχ βγήκε από μέσα μου. Μια ελπίδα ότι υπάρχει μια πιθανότητα να γίνουμε πάλι μια κανονική χώρα άρχισε να πλανάται στην σκέψη μου. Δεν ξέρω αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να καταφέρει όλα αυτά τα δύσκολα που έχει μπροστά του. Είναι τεράστιο και ψηλό το βουνό. Είναι απίστευτος Γολγοθάς. Θέλει «χειρουργικές» επεμβάσεις.

-Μετά η ΕΡΤ μετέδιδε από δυο συχνότητες μια φιέστα που είχε ετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέγαρο μουσικής. Από την Καισαριανή στο μέγαρο Μουσικής... μάλιστα. Ακούγοντας πάλι να υπόσχεται και λαγούς και πετραχήλια αναρωτήθηκα αν πάλι θα γίνει πιστευτός από τον κόσμο. 500.000 θέσεις εργασίας ποιοτικές... κλπ Δεν νομίζω να τα τρώει κανείς αυτά. Δεν ξέρω πάντως εγώ αισθάνομαι ήδη πιο καλά....

-Στις εφτά ξαστεριά..

Καλημέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Χάρης, Χάρις Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα