ΓΝΩΜΕΣ

Tο κυκλοφοριακό είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης μας

12-04-2019 21:00
Tο κυκλοφοριακό είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης μας

Καθημερινά αλλά ιδιαίτερα τους τουριστικούς μήνες, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, το κυκλοφοριακό πρόβλημα μεγιστοποιείται. Δεν είναι λίγες οι φορές που ουρές από αυτοκίνητα ξεκινούν από το Στρατόπεδο στον Κουμπέ και καταλήγουν στον Πλατανιά. Ουσιαστικά υπάρχει μόνο ένας δρόμος που διασχίζει την πόλη και υπάρχουν μόνο τρεις είσοδοι-έξοδοι. Εάν θέλει κάποιος να αποκλείσει την πόλη μας θα βάλει ένα κοντέινερ, κάθετα στο δρόμο, απέναντι από το ΙΚΑ στο Μασταμπά, ένα κοντέινερ έξω από την ταβέρνα «Γαλέρα» στον Κουμπέ και ένα στον «Γρηγόρη» στα Μυσσίρια. Η πόλη ουσιαστικά αποκόπτεται και κλείνει κυκλοφοριακά. Τα σημεία αυτά επίσης θα πρέπει να αστυνομεύονται, γιατί έτσι ελέγχεται η κυκλοφορία των εισερχομένων και εξερχομένων οχημάτων.

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία από το google πού πιθανόν θα μπορούσαν να κατασκευαστούν πέντε έξοδοι-είσοδοι, ώστε να αποσυμφορθεί και να εκτονωθεί η κυκλοφορία προς τον ΒΟΑΚ για να ανασάνει η πόλη.

 

Επίσης είναι απαραίτητη η προέκταση του παραλιακού δρόμου από το ξενοδοχείο «Pearl»  μέχρι το «Camping Elizabeth» για το κυκλοφοριακό, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και για τον τουρισμό (η χάραξη στην φωτο είναι τυχαία).  

Αν αναλογιστούμε ότι ανά 10 λεπτά σταματάνε τουριστικά λεωφορεία στη λεωφόρο Μάχης Κρήτης, για να κατεβάσουν τουρίστες για τα ξενοδοχεία των Μυσσιρίων (όπου δεν υπάρχει παραλιακός δρόμος) ή αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, προσθέτοντας την κίνηση των καταστημάτων και των σχολείων, υπάρχει συνεχώς μποτιλιάρισμα. Οι τουρίστες φορτώνονται σε αγροτικά με τις αποσκευές τους, για να διανύσουν 300 μέτρα, για να πάνε στο ξενοδοχείο τους ή παίρνουν ένα καρότσι του σούπερ μάρκετ, για να μετακινήσουν τις βαριές αποσκευές τους ή όταν φεύγουν περιμένουν δεκάδες σε ένα στενό πεζοδρόμιο χωρίς στάση και υπόστεγο. Τριτοκοσμικό! Και ύστερα παραπονιόμαστε γιατί δεν έχουμε εύπορο τουρισμό; Αφού δεν έχουμε δρόμους και υποδομές! Επίσης οι εσωτερικοί δρόμοι πέριξ της οδού Ιωνίας παραπέμπουν σε αφρικανικές υποσαχάριες πόλεις ή φαβέλες της Λατινικής Αμερικής.

Επίσης π.χ. ο δρόμος μπροστά από το Παλαιοντολογικό Μουσείο έχει κολλήσει για πολλά χρόνια, το ίδιο και η πεζοδρόμηση στις οδούς Ψυχουντάκη και Κονδυλάκη κλπ. Υπάρχουν και άλλα έργα που μπορούν να γίνουν όπως ένας περιφερειακός, αλλά χρειάζεται βούληση, προγραμματισμός δίνοντας προτεραιότητες και ξεπερνώντας τις πελατειακές δοσοληψίες προς όφελος του συνόλου.

Κατανοώ ότι είναι δύσκολο να γίνουν από την μία μέρα στην άλλη. Έχουν γίνει πολλές πεζοδρομήσεις και βελτιωτικά έργα, όμως το αστικό οδικό δίκτυο χρειάζεται άμεσα βελτίωση. Δεν έχω τις γνώσεις ενός πολεοδόμου, όμως βιώνω καθημερινά την ταλαιπωρία μαζί με τους συμπολίτες, τους επισκέπτες, τους τουρίστες και προβληματίζομαι για το μέλλον της πόλης του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είμαι υποψήφιος με κανένα συνδυασμό. Μουρμουρίζω γιατί αγαπώ τον τόπο μου.

        

Νεκτάριος Μεταξάκης

Αξ/κος ΠΝ ε.α. - Πιλότος Ε/Π

Διοικητικός και Πολιτικός Επιστήμων  MBA, Msc

 

Γνώμες

Αλεξανδρος Κ.
Νοοτροπία του έλληνα οδηγού…
Νίκος Μολδοβανίδης
4 μέρες στη Νότια Γαλλία
Εμμανουήλ Σταματέρακης
Το ελληνικό θαύμα είναι μόνο θαλασσινό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Χάρης, Χάρις Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα