Εκδηλώσεις

3η Παραδοσιακή Καντάδα με Άλογα & Πάτημα των Σταφυλιών στην Πηγή

Σάββατο 14/09

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγής και Αγίου Δημητρίου προχωρούν με την Αναβίωση του Εθίμου της παραδοσιακής καντάδας με άλογα στα όμορφα σοκάκια των χωριών Άγιος Δημήτριος και Πηγή Ρεθύμνου.

Ξεκινώντας από το χωριό του Αγ. Δημητρίου θα κατηφορίσουν όλοι - ντόπιοι και επισκέπτες – προς τα σοκάκια της Πηγής καταλήγοντας στην πλατεία του χωριού. Με απόλυτη επίγνωση και συναίσθηση του συμβολισμού και του τελετουργικού που είχε για τα χωριά της Κρήτης η Καντάδα πόρτα – πόρτα με τα άλογα να ακολουθούν, τους χωριανούς να συνοδεύουν και τις γυναίκες σε κάθε γειτονιά να τους σταματούν για να προσφέρουν μια ρακί, για το καλό...θα γίνει και φέτος η Αναβίωση του Εθίμου!

Οι αδερφοί Μανώλης και Χρήστος Χλιαουτάκης με το συγκρότημά τους αναλαμβάνουν τα ηνία της φετινής εκδήλωσης όπου με την εμπειρία τους και τον επαγγελματισμό τους μας υπόσχονται μια υπέροχη μουσική βραδιά. Με τις μαντινάδες τους και την πόρτα – πόρτα ‘κάλεση’ τους, μικροί και μεγάλοι θα γίνουν όλοι μαζί μια όμορφη παρέα ανθρώπων σαν και παλιά!

Αμέσως μετά συνεχίζουμε με γλέντι στην πλατεία της Πηγής.

Στην πλατεία της Πηγής θα υπάρχουν ειδικοί θεματικοί πάγκοι που θα ολοκληρώνουν την ιδιαίτερη αυτή διαδικασία του τρύγου του σταφυλιού

- φρέσκοι καρποί της κρητικής γης

- παράγωγα που γεμίζουν το κρητικό τραπέζι

- και μαγείρεμα σε χωριάτικα κεράσματα και λιχουδιές που η κάθε νοικοκυρά των χωριών μοσχοβολίζουν με την τέχνη τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Go back

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αριάδνη, Αριάνα Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία