ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφήγηση παραμυθιών στο πλαίσιο της εικαστικής φιλοξενίας 'Plakias Art Residency 2019'

11-03-2019 22:03
Αφήγηση παραμυθιών στο πλαίσιο της εικαστικής φιλοξενίας 'Plakias Art Residency 2019'

Στο πλαίσιο της εικαστικής φιλοξενίας 'Plakias Art Residency 2019' θα πραγματοποιηθούν δύο μέρες με αφήγηση παραμυθιών από την Αμάντα Γεραρχάκη και θα ακολουθήσουν εικαστικά workshop στην ΛRT Gallery Μορφές - Γοβατζιδάκη 18, 74100 Ρέθυμνο

Τρίτη 12/3/2019 6:00 μμ

'Ο βασιλιάς των πουλιών'
Κάποτε ένας μικρός τρυποφραχτης ζήτησε τη βοήθεια του μεγάλου βασιλιά του αετού για να προστατέψει τα αυγά του από έναν λιχούδη ποντικό, Τι νομίζετε τον βοήθησε? ελάτε να το μάθουμε!!

'Plakias Art Residency 2019'

Η αισθητική μας προσωπικότητα αναζητά την δική της συνάφεια με τις δημιουργίες του παρελθόντος. Με την καλλιέργεια αυξάνεται η δεκτικότητα στην τέχνη και κατορθώνουμε να απολαύσουμε πολλές παραγνωρισμένες εκφάνσεις ομορφιάς.
Η εκπαίδευση, ως μια πλατφόρμα αστείρευτης ενέργειας και μελέτης ιδεών, καθίσταται τόσο σημαντική πηγή διάχυσης και αλληλεπίδρασης για έναν τόπο, καθώς η ιδια η κοινωνια συσπειρωνεται συνεχως γύρω από τον θεσμό του σχολείου και αναδεικνύει νέες δυναμικές. Η ευρύτερη περιοχή του Πλακιά με το φοινικόδασος, τη Μονή Πρέβελη, τις μυστηριώδεις ράγες από τα λιγνιτωρυχεία, τα φαράγγια και τα ποτάμια αποτελούν μερικούς από τους συνθετικούς και συνδετικούς κρίκους ενός μέρους γεμάτου δυνητικά ερευνητικά πεδία.
Τη διερεύνηση των παραπάνω πεδίων θα επιχειρήσει το Εικαστικό Εργαστήρι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλακιά και ο Δήμος Αγίου Βασιλείου που απηύθυνε πρόσκληση σε 13 Καλλιτέχνες του 3ου Εργαστηρίου ΤΕΕΤ της ΣΚΤ Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την συμμετοχή και συνεργασία στο εικαστικό Residency που θα πραγματοποιηθεί από τη 1 έως τις 15 Μαρτίου στην περιοχή του Πλακιά.
Σκοπός του προγράμματος είναι να ερευνήσει την αλληλεπίδραση της εκπαίδευσης με την διαδικασία της δημιουργίας, μέσω ενός βιωματικού εργαστηρίου στον χώρο του σχολείου για την δημιουργία έργων, εκπαιδευτικών εργαστηρίων αλλά και παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή. Τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτά στους μαθητές, γονείς και κατοίκους της περιοχής μας, αλλά και σε άλλα σχολεία του νομού που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες επισκέψεις συμμετοχής.
Τέλος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου και την Επιτροπή Διοργάνωσης του Καρναβαλιού, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της δουλειάς των καλλιτεχνών και του αποτελεσματος του Residency στην γκαλερί Μορφές στην οδό Γοβατζιδάκη 18, παράλληλα με εικαστική παρέμβαση σε όλο τον δρόμο με συμμετοχή μαθητών από σχολεία του Ρεθύμνου.

Συμμετέχουν οι Καλλιτέχνες :
Ασημακόπουλος Παρασκευάς, Γραμματικού Κρυσταλία, Διαμαντοπούλου Μαρία, Δρούκας Κωνσταντίνος, Καβαλιεράτου Σπυριδούλα, Καμπουρίδου Άννα, Κοντοσφύρης Χάρης, Λόττας Ηλίας, Λουκά Πηνελόπη Μαρία, Οικονομάκος Σταύρος,Παπαδοπούλου Σοφία, Παπαχρόνης Δημήτρης, Ρόμπολας Αγησίλαος.

Διοργανωτές:
Δημοτικό Σχολείο Πλακιά - Δήμος Αγίου Βασιλείου

Συντονιστές:
Πανταζής Γιώργος - Κοντοσφύρης Χάρης - Βεδουράς Σταμάτης

Με την υποστήριξη από τον Δήμο Αγίου βασιλείου, τον Δήμο Ρεθύμνου, τα Ξενοδοχεία Hapimag, Alianthos και την Γκαλερί Μορφές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ελένη, Ελενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Ελενιώ, Ελενίτσα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεωνόρα, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα Κωνσταντίνα, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Τίνα Κωνσταντίνος, Κωσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κώτσος, Κώτσαρης, Κωστάκης, Κωτσάκης, Κωστάρας, Κωστάλας Νάντια

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ