ΡΕΘΥΜΝΟ

Έδωσαν χρώμα μέσα από τη δημιουργική έκφραση οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ρεθύμνου!

16-05-2018 21:13
Έδωσαν χρώμα μέσα από τη δημιουργική έκφραση οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ρεθύμνου!

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το δικό τους αποτύπωμα μέσα από την δημιουργική έκφραση αλλά και τις εκπαιδευτικές δράσεις στις οποίες συμμετέχουν, άφησαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ρεθύμνης που έδωσαν χρώμα στην πρόσοψη του σχολείου τους μεταμορφώνοντας παράλληλα τόσο την οδό Μοάτσου, όσο και την οδό Κονδυλάκη όπου δεσπόζουν οι πιο πρόσφατες δημιουργίες τους.

Η πρώτη δημιουργία των μαθητών έγινε πριν από τρία περίπου χρόνια στην εξωτερική πρόσοψη του σχολείου επί της οδού Μοάτσου, σε μια προσπάθεια να κάνουν πιο όμορφο το σχολείο τους και να προσφέρουν χαρά στους διερχόμενους, αφού το χρώμα όπως τα ίδια γνωρίζουν καλά, προσφέρει αναμφίβολα μια νότα αισιοδοξίας στην γκρίζα πολλές φορές καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των μαθητών στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, επέκτειναν την πολυχρωμία και στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου που βρίσκεται από την πλευρά της οδού Κονδυλάκη, ζωγραφίζοντας την κινητικότητα εντός του αστικού ιστού, μέσα από το δικό τους «πρίσμα». Η τελευταία εικαστική παρέμβαση των παιδιών ολοκληρώθηκε χθες στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Τυποτρόπιον», με θέμα «τυπογραφόντας και τοιχογραφόντας». Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές επέλεξαν δίστιχα από τον Ερωτόκριτο τα οποία κοσμούν το σχολείο τους, ενώ παράλληλα τα δίστιχα συνοδεύουν εικόνες, ταξιδεύοντας τους διερχόμενους σε μια άλλη εποχή.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Ρεθύμνης κα Αθηνά Ζησινάκη, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο της διάδοσης δίστιχων από τον Ερωτόκριτο, όπου τα παιδιά έψαξαν, μελέτησαν και εντέλει επέλεξαν το δίστιχο που τα εκφράζει και το αποτύπωσαν στον τοίχο του σχολείου.

Μεταξύ άλλων όπως τόνισε η κα Ζησινάκη η διαδικασία αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για μάθηση με έναν όμως διαφορετικό τρόπο και συγκεκριμένα όπως ανέφερε: «Στόχος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ποίηση με αυτόν τον τρόπο και να τα βάλει σε μια διαδικασία να ψάξουν όπως και έκαναν, αφού ενημερώθηκαν, έψαξαν και μελέτησαν πριν επιλέξουν».

Μαζί με τους μαθητές του σχολείου καθοριστική είναι η συμβολή των εκπαιδευτικών στα προγράμματα που έχει υλοποιήσει το σχολείο, στα οποία συμμετείχαν η εκπαιδευτικός Αδαμαντία Μαμαλάκη. Στο νέο πρόγραμμα συμμετέχει η Διευθύντρια του Λυκείου Αθηνά Ζησινάκη και η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Ντρουπογιάννη.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
15αύγουστοι
του Γιώργου Λινοξυλάκη
Η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Του Ντίνου Πετράκη
Αγαπάς τη δικαιοσύνη; Απόδειξη
Του Δημήτρη Μπριασούλη
Η BARαλίa του Ρεθύμνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για το πρόβλημα υδροδότησης

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για το πρόβλημα υδροδότησης

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ -Επισημάνσεις και «βολές» στη συνάντηση στο ΤΕΕ με τη συμμετοχή ΔΕΥΑΡ, δήμου και ΟΑΚ...
Στο «ζενίθ» οι πληρότητες τον Δεκαπενταύγουστο

Στο «ζενίθ» οι πληρότητες τον Δεκαπενταύγουστο

ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ • «Πλημμυρίζει» η πόλη από Έλληνες και ξένους επισκέπτες
Με κοινή προσπάθεια η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των εκπαιδευτικών

Με κοινή προσπάθεια η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των εκπαιδευτικών

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Μέτρα με αποτέλεσμα

Μέτρα με αποτέλεσμα

Για να μην γκρινιάζουμε μόνο για την έλλειψη αστυνόμευσης καλό είναι να βλέπουμε την αποτελεσματικότητα που έχουν κάποιες προσπάθειες, να τις στηρίζουμε και...
Με καλό καιρό ο Δεκαπενταύγουστος στην Κρήτη

Με καλό καιρό ο Δεκαπενταύγουστος στην Κρήτη

Με καλό καιρό θα γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες, που κατακλύζουν το νησί προκειμένου να κάνουν τις διακοπές τους...
Συνάντηση του δημάρχου Ρεθύμνης με τη γενική διευθύντρια της UNESCO

Συνάντηση του δημάρχου Ρεθύμνης με τη γενική διευθύντρια της UNESCO

Ενισχύονται συνεχώς οι σχέσεις της Κρήτης με διεθνείς οργανισμούς και άλλες χώρες μέσα από τις διμερείς σχέσεις που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δέσποινα, Δέσπω, Δεσποίνου, Δεσποινιώ, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Πιπίνα Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Γεθσημανή Ηλιοστάλακτη Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Κρίστι, Κρύστα Μαρια, Μαριος, Μαρω, Μαριω, Μαριωρη, Μαρικα, Μαριγω, Μαριγουλα, Μαρουλα, Μαριτσα, Μανιω, Μαριεττα, Μαρουσα, Μαρσια Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα Μαρινίκη, Μαρί Νίκη Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μιρέιγ, Μιρέϊγ Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Πάνη, Τότα, Τούλα Πρέσβεια, Πρεσβεία Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά Θεοτόκης, Θεοτοκία Κοίμισης Θεοτόκου