ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίσκεψη εκπαιδευομένων του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

05-03-2019 18:57
Επίσκεψη εκπαιδευομένων του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ»

Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη συμπληρωματική και αμφίδρομη σχέση της γλώσσας με τον πολιτισμό ενός τόπου,  πραγματοποιήθηκε ακόμη μία πολιτιστική εκδήλωση, από αυτές που πλαισιώνουν το πρόγραμμα «Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας για ξενόγλωσσους», το οποίο οργανώνει και υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου πραγματοποίησαν οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος Προχωρημένων και του τμήματος Αρχαρίων,  στις 7 και 13 Φεβρουαρίου 2019 αντίστοιχα. Τους επισκέπτες ξενάγησε στην προσωρινή έκθεση του μουσείου που φιλοξενείται στον χώρο του Αγίου Φραγκίσκου,  η Αρχαιολόγος κυρία Ειρήνη Γαβριλάκη.  Με μεγάλο ενδιαφέρον και όσα γλωσσικά εργαλεία διέθεταν, οι εκπαιδευόμενοι ακολούθησαν τη διαχρονική διαδρομή στην οποία τους οδήγησε παραστατικά η κυρία Γαβριλάκη, μέσα από παλαιότερα και σύγχρονα ανασκαφικά ευρήματα του Νομού Ρεθύμνου, με αφετηρία την εποχή του λίθου, την εποχή του χαλκού, του σιδήρου, διερχόμενοι την αρχαϊκή, την κλασσική, την ελληνιστική, έως και τη ρωμαϊκή περίοδο του τόπου.

Στόχος των επισκέψεων αυτών είναι πάντα η σύνδεση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας με τον ελληνικό πολιτισμό σε κάθε του έκφανση, εμπειρία που προάγει την κοινωνική ένταξη των ατόμων στην πόλη που ζουν εποχιακά ή μόνιμα.  Η επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο δημιούργησε τη σύνδεση της σύγχρονης καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού με όψεις της καθημερινής ζωής και του δημόσιου βίου των προγόνων τους. Προκάλεσε επίσης το αμείωτο ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων για τη συνέχιση ανάλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ελένη, Ελενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Ελενιώ, Ελενίτσα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεωνόρα, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα Κωνσταντίνα, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Τίνα Κωνσταντίνος, Κωσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κώτσος, Κώτσαρης, Κωστάκης, Κωτσάκης, Κωστάρας, Κωστάλας Νάντια

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ