ΚΟΣΜΟΣ

Forbes: Από τέσσερις δισεκατομμυριούχους Ελλάδα και Κύπρος

05-03-2019 23:41
Forbes: Από τέσσερις δισεκατομμυριούχους Ελλάδα και Κύπρος

Μία από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές

Τέσσερις ελληνικές παρουσίες συγκαταλέγονται στη φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους δισεκατομμυριούχους ανά τον κόσμο, η οποία περιλαμβάνει 2.153 ονόματα, με συνολική περιουσία 8,7 τρισ. δολάρια.

Ειδικότερα, ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων, καταλαμβάνει την 804η θέση. Ακολουθεί ο εφοπλιστής Σπύρος Λάτσης (838η θέση) με περιουσία 2,7 δισ., ο Αριστοτέλης Μυστακίδης της Glencore International (1.116η θέση) με 2,1 δισ. δολάρια και τέταρτος πλουσιότερος Έλληνας είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης(1349η θέση) με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια.

Την ίδια ώρα οι Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι στη φετινή λίστα του Forbes είναι τέσσερις. Πρόκειται για τον νορβηγικής καταγωγής, με κυπριακή υπηκοότητα Τζον Φρέντρικσεν με περιουσία 10.8 δισ. δολάρια (129η θέση).

Ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βρίσκεται στη θέση 1.717 με περιουσία 1.3 δισ. η οποία προέρχεται κυρίως από τη συμμετοχή του στην αεροπορική EasyJet αλλά και από τον Όμιλο Easy Group που περιλαμβάνει επιχειρήσεις όπως η easyHotel, η easyCar και η easyCoffee.

Λίγο πιο κάτω στην κατάταξη του Forbes βρίσκεται η Κλέλια Χατζηιωάννου. Με περιουσία 1.2 δισ. βρίσκεται στη θέση 1.818 και οι κύριες πηγές του πλούτου της προέρχονται από την EasyJet, ακίνητα στην Ευρώπη και έργα τέχνης γνωστών καλλιτεχνών, ενώ στη 1.941η θέση με περιουσία 1.1 δισ. κατατάσσεται ο Πόλυς Χατζηιωάννου, αδελφός του Στέλιου και της Κλέλιας με την περιουσία του να προέρχεται από το μερίδιο του στην EasyJet, την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση και από επενδύσεις σε ακίνητα σε Κύπρο, Ελλάδα και Νορβηγία.

Στην κορυφή της λίστας παραμένει ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, αυξάνοντας την περιουσία του τα 131 δισ. δολάρια. Ακολουθούν οι Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ελένη, Ελενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Ελενιώ, Ελενίτσα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεωνόρα, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα Κωνσταντίνα, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Τίνα Κωνσταντίνος, Κωσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κώτσος, Κώτσαρης, Κωστάκης, Κωτσάκης, Κωστάρας, Κωστάλας Νάντια

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ