ΡΕΘΥΜΝΟ

Ώρα επιτέλους για δύο βασικά έργα αξιοποίησης του φράγματος Ποταμών

11-09-2019 08:03
Ώρα επιτέλους για δύο βασικά έργα  αξιοποίησης του φράγματος Ποταμών

Δύο πολύ σημαντικά έργα, που προγραμματίζει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και που αφορούν την αξιοποίηση των νερών του Φράγματος Ποταμών, που χρόνια τώρα γεμίζει «άσκοπα» βρίσκονται λίγο πριν τη δημοπράτηση τους.

Το ένα αφορά την κατασκευή του διυλιστηρίου, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να υδρευτούν ο δήμος Ρεθύμνου αλλά και οι πεδινές περιοχές του Μυλοποτάμου. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού και πλέον εκ. ευρω, το οποίο κρίνεται ως απολύτως απαραίτητο για το Ρέθυμνο, ώστε να μην αντιμετωπίζει στο μέλλον προβλήματα λειψυδρίας.

Το έργο προβλέπει την εξυπηρέτηση 30.000 ενεργών υδρομέτρων στο Δήμο Ρεθύμνου και άλλων 6.200 υδρομέτρων σε 11 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μυλοποτάμου.

Το τεράστιο αυτό διυλιστήριο θα κατασκευαστεί σε έκταση 18 στρεμμάτων. Θα εξασφαλίσει τη «διανομή» 30 χιλ. κυβικών νερού ημερησίων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 45 χιλ. κυβικά εφόσον απαιτηθεί.

Το δεύτερο έργο αφορά στην αξιοποίηση των νερών και το δίκτυο μεταφοράς και άρδευσης και πιο συγκεκριμένα την «αξιοποίηση ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών και επέκταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης».

Η πράξη της ένταξης υπογράφηκε στις 2 Ιουλίου, ενώ η απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αναρτήθηκε στις 27 Αυγούστου και ικανοποίησε τους τοπικούς φορείς.

Όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, το έργο αυτό είναι «πολύ σημαντικό, έχει προϋπολογισμό 5,1 εκ. ευρώ περίπου και είναι σπουδαίο ότι θα μας εξοικονομήσει δύο χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού ημερησίως. Αυτό σημαίνει ότι παράλληλα με το διυλιστήριο, θα έχουμε εξοικονόμηση νερού από την άρδευση και θα «ανασάνουν» και οι υπόλοιπες πηγές του Ρεθύμνου. Επίσης, θετικό είναι το γεγονός ότι μπορεί να δίνεται σε λειτουργία κάθε τμήμα που ολοκληρώνεται και δεν είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου για να δοθεί σε χρήση».

Ο ίδιος τόνισε πως είχε κάνει επαφές με τον προηγούμενο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αραχωβίτη, ο οποίος ικανοποίησε, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, το αίτημα του Ρεθύμνου για την ένταξη του έργου.

Ικανοποίηση επικρατεί και στον ΟΑΚ, με το μέλος του Δ.Σ., Θοδωρή Νίνο να σημειώνει σε ανάρτηση του στα social media πως «μια σημαντική θετική εξέλιξη ,σε ένα έργο ανάπτυξης που αφορά το σύνολο του Δήμου Ρεθύμνου, δρομολογείται μετά από πολυετείς καθυστερήσεις».

Μιλώντας στην Κ.Ε., ο διευθυντής συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, τόνισε πως το έργο εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Οι ίδιες εκτιμήσεις αφορούν και το έργου του διυλιστηρίου.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι χρόνια μετά την ολοκλήρωση του, το φράγμα των Ποταμών επιτέλους θα αξιοποιηθεί ουσιαστικά και θα επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο έχει κατασκευαστεί…

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oικογένεια Γιακουμάκη: Ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε

Oικογένεια Γιακουμάκη: Ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε

Πέντε χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την οικογένεια του ακόμα και σήμερα να υποστηρίζει...
Μεγάλη διάκριση για τον Παντελή Εκκεκάκη

Μεγάλη διάκριση για τον Παντελή Εκκεκάκη

Οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό και αυτό το αποδεικνύει και ο ρεθυμνιώτης Παντελής Εκκεκάκης, ο οποίος το περασμένο Σάββατο, στο Σιάτλ, ανακηρύχθηκε τακτικό...
Ουσία και όχι επικοινωνιακή πολιτική ζητά ο Ανδρέας Ξανθός από τον Βασίλη Κικίλια

Ουσία και όχι επικοινωνιακή πολιτική ζητά ο Ανδρέας Ξανθός από τον Βασίλη Κικίλια

Να δώσει έμφαση στην ουσία και όχι στην επικοινωνιακή πολιτική κάλεσε τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια ο προκάτοχος του, Ανδρέας Ξανθός....
Δεν αξίζει στην πόλη αυτή η εικόνα

Δεν αξίζει στην πόλη αυτή η εικόνα

Κάδος σκουπιδιών στην παραλία. Στο σημείο που περνάνε εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες καθημερινά....
Πρώτη προτεραιότητα ένας σύγχρονος και ασφαλής ΒΟΑΚ

Πρώτη προτεραιότητα ένας σύγχρονος και ασφαλής ΒΟΑΚ

«Μοχλός» οι υποδομές για τον τουρισμό στην Κρήτη
Ανδρέας Ξανθός: «Ειλικρινής αποτίμηση και νέες προτεραιότητες για την αντιπολίτευση»

Ανδρέας Ξανθός: «Ειλικρινής αποτίμηση και νέες προτεραιότητες για την αντιπολίτευση»

Ο βουλευτής Ρέθυμνου μιλάει για τις πολιτικές εξελίξεις και το «στοίχημα» του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα περίοδο...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αριάδνη, Αριάνα Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία