ΡΕΘΥΜΝΟ

«Πράσινο φώς» για έργα 48 εκατομμυρίων στην Π.Ε Ρεθύμνου

12-06-2019 08:20
«Πράσινο φώς» για έργα 48 εκατομμυρίων στην Π.Ε Ρεθύμνου

ΣΕ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ 59 ΕΡΓΑ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

  • Αγώνας δρόμου για την άμεση έναρξη των εργασιών με προτεραιότητα όσες αφορούν την προσβασιμότητα
  • Μεγάλος αριθμός έργων θα υλοποιηθεί έως τα τέλη του 2019
  • Η λίστα με τα 59 έργα στην Π.Ε Ρεθύμνου

Το δρόμο προς την υλοποίηση παίρνουν σημαντικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, μετά την κακοκαιρία που έπληξε το Νομό στα τέλη του περασμένου  Φεβρουαρίου αφήνοντας μέχρι σήμερα «ανοιχτές πληγές».

Μέριμνα όμως υπάρχει και για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας , αφού η σχετική χρηματοδότηση περιλαμβάνει μελέτες οι οποίες θα «οχυρώσουν» το Νομό από ενδεχόμενη κακοκαιρία στο μέλλον.

Πρόκειται για συνολικά 59 έργα ύψους 48 εκατομμύριων  ευρώ που εγκρίθηκαν για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης μετά από σχετική απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται και το κονδύλι των 78 εκατομμυρίων ευρώ για το Νομό Χανίων , αφού και  οι δύο νομοί είχαν υποστεί σοβαρότατες ζημιές από τη θεομηνία και είχαν υποβάλλει άμεσα σχετικά αιτήματα. Συνολικά, για τους δύο Νομούς της Κρήτης το κονδύλι ανέρχεται σε 126 εκατομμύρια ευρώ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, εξέφρασε την ικανοποίησή της και αναφέρθηκε στις διαδικασίες που προηγήθηκαν αλλά και το χρονοδιάγραμμα για τα έργα αποκατάστασης που κινείται σε δύο άξονες, την άμεση αποκατάσταση ζημιών σε περιοχές της Π.Ε Ρεθύμνου , αλλά και έργα και μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία.

Υπενθυμίζεται, όπως ανέφερε και η κα Λιονή στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου , πως μετά την σφοδρή κακοκαιρία, το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου ακολούθησε σύσκεψη στα Χανιά, στην οποία συμμετείχαν θεσμικοί φορείς και ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης οπότε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών.  Μάλιστα, ο Νομός κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποφασίστηκε άμεσα η έγκριση της πρώτης χρηματοδότησης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ , που διατέθηκε προκειμένου να γίνουν οι πρώτες αποκαταστάσεις των ζημιών. Μετά την εκτίμηση των ζημιών από κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών που επισκέφτηκε την Π.Ε Ρεθύμνης κρίθηκε πως το κόστος από τις καταστροφές μαζί με τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα ήταν συνολικά 48 εκατομμύρια ευρώ.  «Οφείλω να πω ότι έγινε πολύ καλή συνεννόηση με την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη και τα αρμόδια υπουργεία, τον κο Σπίρτζη στο Υπουργείο Υποδομών, τον κο Σταθάκη στο υπουργείο ανάπτυξης αλλά και στο υπουργείο Γεωργίας όπου μας επισκέφτηκε ο αρμόδιος υπουργός και έτσι οι υπηρεσίες μας ξεκίνησαν να κάνουν τεχνικά δελτία με κοστολογημένη λεπτομερή καταγραφή, τα οποία ολοκληρώθηκαν και εστάλησαν στην Αθήνα. Στις 20 Μαΐου, μας ήρθε η απόφαση από τον αρμόδιο υπουργό οικονομίας και ανάπτυξης τον κο Γιανννακίδη, με την οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων η αποκατάσταση των ζημιών στην Π. Ε Ρεθύμνου ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ και 78 εκατομμύρια για τα Χανιά. Συνολικά 126 εκατομμύρια για τους δύο Νομούς της Κρήτης».

Πλέον θα ακολουθήσει η τυπική διαδικασία, όπως εξήγησε η κα Λιονή η οποία περιλαμβάνει την περιγραφή σε τεχνικά δελτία για κάθε ένα από τα έργα και την κοστολόγησή του.

Τόσο το ποσό που διατίθεται για το Ρέθυμνο , όσο και αυτό που θα λάβουν τα Χανιά, αναμένεται να προστεθούν στο σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Κρήτης, μετά από συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που προγραμματίζεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Εν συνεχεία οι δεσμεύσεις θα εξειδικεύονται από την οικονομική επιτροπή.

Δεδομένου, πάντως ότι το Ρέθυμνο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η διαδικασία ανάθεσης των έργων σε εργολάβους θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να μπουν σε «τροχιά» κατά προτεραιότητα τα  έργα αποκατάστασης των ζημιών. Ωστόσο, οι μελέτες που περιλαμβάνονται στα έργα θα ακολουθήσουν την κανονική διαδικασία με τον απαιτούμενο χρόνο που απαιτεί η εκπόνησή τους.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω χρηματοδότηση αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, αφού οι Δήμοι αναμένεται να λάβουν ξεχωριστή χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών σε οδικά δίκτυα και υποδομές.  Ταυτόχρονα όπως εξήγησε η κα Λιονή η χρηματοδότηση αυτή , δεν περιλαμβάνει τις αποζημιώσεις σε ιδιώτες λόγω καταστροφών σε σπίτια και επιχειρήσεις αφού και για αυτό το σκοπό θα ακολουθήσει μια ξεχωριστή διαδικασία με πρόβλεψη σχετικού κονδυλίου. «Συντονίσαμε τους δήμους, τα κλιμάκιά μας έκαναν αυτοψίες όπου είχαμε αναφορές, η μεν περιφέρεια για τις επιχειρήσεις , οι δήμοι για τα σπίτια που έχουν μέσα στην γεωγραφική τους περιοχή. Κάναμε τους φακέλους και τους στείλαμε στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομίας. Το αρμόδιο υπουργείο θα κάνει πλέον τις διαδικασίες προκειμένου να αποζημιώνεται ένας, ένας χωριστά» διευκρίνισε η κα Λιονή.

ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΠΟΤΑΜΩΝ

Ο μακρύς κατάλογος των έργων αποκατάστασης , συνολικά 59, χωρίζεται σε δύο άξονες, τις επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο και υποδομές της Π.Ε Ρεθύμνου, τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα, αλλά και πρόβλεψη για  μελέτες οι οποίες θα οχυρώσουν σημεία στο Νομό και θα αποτελέσουν ένα σημαντικό κεφάλαιο για την αντιπλημμυρική προστασία. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει για τον καθαρισμό, την οριοθέτηση και την διευθέτηση ρεμάτων και ποταμών στην Π.Ε Ρεθύμνης. Επισημαίνεται πως μέσα από τις μελέτες οριοθέτησης θα αναδειχτούν και τα αναγκαία έργα διευθέτησης, που έχουν μεγάλη βαρύτητα και δεν είχαν γίνει μέχρι σήμερα  στο Ρέθυμνο. Όπως εξήγησε η κα Λιονή αναφερόμενη στις μελέτες οριοθέτησης ποταμών και ρεμάτων: «Η οριοθέτηση και η διευθέτηση ποταμών δεν είχαν γίνει σχεδόν ποτέ στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα αυτά τα οποία ζήσαμε στις τελευταίες μεγάλες πλημμύρες, όπου τα ποτάμια και τα ρέματα στην ουσία βρήκαν τον τόπο τους. Και αυτό διότι άλλα είχαν μέσα αυθαιρεσίες, άλλα ήταν καταπατημένα ,σε άλλα είχε στενέψει κατά πολύ η κοίτη τους. Μετά και την καταστροφή αυτή είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ένα καλό κονδύλι έτσι ώστε να οριοθετήσουμε τους ποταμούς και τα ρέματα που υπάρχουν στην Περιφερειακή μας Ενότητα και σύμφωνα με τις μελέτες αυτές ό,τι τεχνικό προκύψει ότι πρέπει να γίνει θα γίνει. Μέχρι και πέρυσι τον Σεπτέμβριο οι περιφέρειες δεν είχαν την αρμοδιότητα καθαρισμών. Βρήκαμε λοιπόν πολλά ρέματα και μικρούς ποταμούς ακαθάριστους. Έχουμε ανοίξει σχετικούς κωδικούς για να γίνει άμεσα καθαρισμός όλων των ρεμάτων , των ποταμών και χειμάρρων έτσι ώστε να μην διατρέχουμε άμεσο κίνδυνο από ένα ενδεχομένως βαρύ χειμώνα και πάλι».

Τα έργα αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, εντός του καλοκαιριού, δεδομένου ότι παραμένει σε ισχύ η κήρυξη της περιοχής σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης , μέχρι τον Αύγουστο. Δεν αποκλείεται ωστόσο όπως επεσήμανε η κα Λιονή,  να ζητηθεί παράταση στο ισχύον καθεστώς μέχρι τα τέλη του χρόνου, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα να έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες εκταμιεύσεις , συνεπώς να έχουν μπει σε «τροχιά» τα έργα αποκατάστασης.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΩΝ  ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΩΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ρεθύμνου Ελένη Ρανουτσάκη, τόνισε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και κατά  προτεραιότητα ανάλογα με την έκταση των ζημιών με έμφαση στις αποκαταστάσεις προσβασιμότητας. Ορισμένα από αυτά αφορούν παρεμβάσεις στον Αμαριώτικο δρόμο, στο Ρουσσοσπίτι , το τμήμα του δρόμου Σπήλι -Αγία Γαλήνη στον Δήμο Αγίου Βασιλείου τα οποία θα ακολουθούσουν τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Οι καθαρισμοί των ποταμών θα βρεθούν επίσης σε πρώτη προτεραιότητα και θα «τρέξουν» παράλληλα με τις αποκαταστάσεις, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο. Η προσπάθεια εστιάζει στο  να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και  μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα να υλοποιείται μια σειρά από έργα απαραίτητα πριν την νέα χειμερινή περίοδο. Στη συνέχεια, σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν κατά προτεραιότητα και τα υπόλοιπα έργα. «Η έγκριση πίστωσης έργου αφορά 48 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 31,1 εκατομμύρια αφορούν σε οδικά έργα , αποκαταστάσεις και σε κάποιες μικρές μελέτες που είναι απαραίτητες για να προβούμε σε αποκαταστάσεις. 16,9 εκατομμύρια ευρώ αφορούν υδατορέματα, ποταμούς ,καθαρισμούς και μελέτες οριοθέτησης , διευθέτησης και έργα διευθέτησης. Οι προτεραιότητες θα δοθούν σύμφωνα με τις αναγκαιότητες των εργασιών . Θα προχωρήσουμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα έργα τα οποία πρέπει να αρχίσουν οπωσδήποτε το φθινόπωρο. Υπάρχουν και κάποια από αυτά τα οποία δεν είναι επείγοντα και εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν νωρίτερα και αυτά θα ακολουθήσουν στη συνέχεια» ανέφερε η κα Ρανουτσάκη.

59 ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ  ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ/ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την ωρίμανση μελετών και έργων της ΠΕ Ρεθύμνης

100.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Πλατανές-Κυριάννα-Ι.Μ.Αρκαδίου και συνδεόμενοι δρόμοι.

620.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο   Λούτρα-Βιράν Επισκοπή και συνδεόμενοι δρόμοι.

520.000,00

 

Μελέτη αντιμετώπισης βραχοπτώσεων και στο οδικό τμήμα Ε.Ο. 14 Ρέθυμνο – Ρουσσοσπίτι και συνδεόμενοι δρόμοι.

70.000,00

 

Μελέτη φύτευσης στο οδικό τμήμα Ε.Ο. 14 Ρέθυμνο – Ρουσσοσπίτι  και συνδεόμενοι δρόμοι.

10.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα οδικά τμήματα Ε.Ο. 14 Ρέθυμνο – Ρουσσοσπίτι και συνδεόμενοι δρόμοι.

930.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Ρουσσοσπίτι-χρωμοναστήρι. Ε.Ο. 15,  Περιβόλια-Χρωμοναστήρι    και συνδεόμενοι δρόμοι.

240.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο οδικό τμήμα Βιράν Επισκοπή-Ρούπες-Ι.Μ.Αρκαδίου  και  συνδεόμενοι δρόμοι

248.000,00

 

Μελέτη αποκατάστασης κατολισθήσεων στο δρόμο   Ε.Ο.3-Καρέ-Σελί-Μύρθιος-Ε.Ο.13

70.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο   Ε.Ο.3-Καρέ-Σελί-Μύρθιος-Ε.Ο.13  κ αι  συνδεόμενοι δρόμοι

500.000,00

 

Μελέτη αποκατάστασης κατολισθήσεων στα οδικά τμήματα  Άγιος Κωνσταντίνος-Ρούστικα, Καλονύχτη-Παλαίλημνο- Σαϊτούρων-Ε.Ο.5, Κάστελλου-Ανω Βαλσαμόνερου-Σαϊτούρων-Ε.Ο.5, Άγιος- Ανδρέασ -Άνω Βαλσαμόνερο-ε.Ο.7

70.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα οδικά τμήματα  Άγιος Κωνσταντίνος-Ρούστικα, Καλονύχτη-Παλαίλημνο- Σαϊτούρων-Ε.Ο.5, Κάστελλου-Ανω Βαλσαμόνερου-Σαϊτούρων-Ε.Ο.5, Άγιος- Ανδρέας -Άνω Βαλσαμόνερο-E.Ο.7 και  συνδεόμενοι δρόμοι

550.000,00

 

Μελέτη αντιμετώπισης κατολισθήσεων και αποκατάστασης προσβασιμότητας οδικού τμήματος Β.Ο.Α.Κ.- Επισκοπή - Μυριοκέφαλα

70.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα οδικά τμήματα Β.Ο.Α.Κ.- Επισκοπή - Μυριοκέφαλα - Όρια Νομού, Αργυρούπολη - Ορια νομού Χανίων.

1.500.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Ι.Μ.Αρκαδίου-Σχ.Ασωμάτων και συνδεόμενοι δρόμοι.

930.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο   Ρέθυμνο-Απόστολοι, Ποταμοί-Βολιώνες-Παντάνασσα και  συνδεόμενοι δρόμοι,

1.860.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο  Απόστολοι-Λοχριά-Όρια νομού, Αποδούλου-Μάνδρες  και  συνδεόμενοι δρόμοι

1.860.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Σχολή  Ασωμάτων- Μοναστηράκι - Οψιγιάς - Αμάρι- Γερακάρι -Σπήλι και  συνδεόμενοι δρόμοι

244.000,00

 

Μελέτη αντιμετώπισης κατολισθήσεων και καταπτώσεων στο οδικό τμήμα Ρέθυμνο-Αρμένοι-Σπήλι

72.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Ρέθυμνο-Σπήλι και συνδεόμενοι δρόμοι

1.600.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Σπήλι-Αγία Γαλήνη και συνδεόμενοι δρόμοι

1.500.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο διασταύρωση με νέα επαρχιακή οδό-Μέλαμπες - Αγία Γαλήνη και συνδεόμενοι δρόμοι.

1.500.000,00

 

Μελέτη αποκατάστασης προσβασιμότητας οδού Ασώματος- Ιερά Μονή Πρέβελη

70.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο   Κοξαρέ-Ασώματος-Ι.Μ Πρέβελη, Διχαλόστρατο-Μύρθιος-Μαριού-Λευκόγεια  και  συνδεόμενοι δρόμοι

3.800.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα οδικά τμήματα Κάννεβος-Σελλιά-Ροδάκινο-όρια νομού και συνδεόμενοι δρόμοι.

2.500.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο οδικό τμήμα Κισσού Κάμπος-Βάτος-Κεραμέ και συνδεόμενοι δρόμοι.

248.000,00

 

Μελέτη αντιμετώπισης κατολισθήσεων και αποκατάστασης προσβασιμότητας τμημάτων επαρχιακού οδικού δικτύου περιοχής δήμου Μυλοποτάμου.

70.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο  Πέραμα-Χουμέρι-Άγιος Μάμας-Άγιος Ιωάννης , Χουμέρι-Ε.Ο.24  και  συνδεόμενοι δρόμοι

930.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα οδικά τμήματα  Μουρτζανά-Αξός προς Ανώγεια και  συνδεόμενοι δρόμοι

1.860.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα οδικά τμήματα Άγιος Σύλλας-Κάλυβος-Ζωνιανά-Αξός και  συνδεόμενοι δρόμοι

930.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο   Πάνορμο-Πέραμα-Μελιδόνι και  συνδεόμενοι δρόμοι.

930.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα οδικά τμήματα Μελιδόνι- Εξάντη-Μπαλί, Μελιδόνι-Αγιά-Π.Ε.Ρεθύμνου-Ηρακλείου, ΒΟΑΚ-Αγγελιανά-Μαργαρίτες-Ελεύθερνα και  συνδεόμενοι δρόμοι

930.000,00

 

Μελέτη αντιμετώπισης βραχοπτώσεων στην Παλαιά Εθνική οδό

48.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Παλαιά Εθνική Οδό στην Περιοχή δήμου Μυλοποτάμου

1.860.000,00

 

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Παλαιά Εθνική Οδό στην Περιοχή δήμου Ρεθύμνου

1.860.000,00

 

Καθαρισμός ποταμών και παραποτάμων Δήμου Ρεθύμνης

1.860.000,00

 

Καθαρισμός ποταμών και παραποτάμων Δήμου Μυλοποτάμου

1.860.000,00

 

Καθαρισμός ποταμών και παραποτάμων Δήμου Αγίου Βασιλείου

1.300.000,00

 

Καθαρισμός ποταμών και παραποτάμων Δήμου Αμαρίου

400.000,00

 

Καθαρισμός ποταμού Μουσέλα και παραποτάμων.

120.000,00

 

Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για τις μελέτες οριοθέτησης - διευθέτησης των ρεμάτων ΠΕ Ρεθύμνης

24.800,00

 

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Πλατανιά Δήμου Ρεθύμνης

1.800.000,00

 

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Πλατανιά Δήμου Ρεθύμνης

420.000,00

 

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Ξεριά Πηγιανού Δήμου Ρεθύμνης

1.750.000,00

 

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Ξεριά Πηγιανού Δήμου Ρεθύμνης

350.000,00

 

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Αρσάνιου Δήμου Ρεθύμνης

1.000.000,00

 

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Αρσάνιου Δήμου Ρεθύμνης

205.200,00

 

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Αρκαδιώτη Δήμου Ρεθύμνης

700.000,00

 

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Αρκαδιώτη Δήμου Ρεθύμνης

250.000,00

 

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Γεροπόταμου και παραπόταμων Δήμου Μυλοποτάμου

1.100.000,00

 

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Γεροπόταμου και παραπόταμων Δήμου Μυλοποτάμου 

200.000,00

 

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Αλμυρίδας Σισσών Δήμου Μυλοποτάμου

300.000,00

 

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Αλμυρίδας Σισσών Δήμου Μυλοποτάμου 

200.000,00

 

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Κόρακα Ροδακίνου Δήμου Αγίου Βασιλείου

300.000,00

 

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Κόρακα Ροδακίνου Δήμου Αγίου Βασιλείου 

200.000,00

 

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Πλατύ Δήμου Αγίου Βασιλείου

1.700.000,00

 

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Πλατύ Δήμου Αγίου Βασιλείου

340.000,00

 

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Πλακιά Δήμου Αγίου Βασιλείου

300.000,00

 

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Πλακιά Δήμου Αγίου Βασιλείου

220.000,00

 

 

 

 

Σύνολο:

48.000.000

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από την Κρήτη στα στρατόπεδα του θανάτου, Άουσβιτς»

«Από την Κρήτη στα στρατόπεδα του θανάτου, Άουσβιτς»

Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ των Μανόλη Παντινάκη, Γιάννη Κανελλάκη και Τάσσου Μπιρσίμ στο Στρατιωτικό Μουσείο στο Χρωμοναστήρι...
Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Γ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ: «Ο ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΡΚΟΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ»
Συνεχίζονται οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιων χελώνων

Συνεχίζονται οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιων χελώνων

Εντατικοί έλεγχοι κατά της ζωοκλοπής τον Αύγουστο στο Ρέθυμνο

Εντατικοί έλεγχοι κατά της ζωοκλοπής τον Αύγουστο στο Ρέθυμνο

Πρόκειται για την εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού που αφορά κυρίως την πρόληψη αλλά και την καταστολή της ζωοκλοπής Βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις...
Με 10 μποφόρ έψηναν αντικριστά σε γάμο και προκάλεσαν τη μεγάλη πυρκαγιά!

Με 10 μποφόρ έψηναν αντικριστά σε γάμο και προκάλεσαν τη μεγάλη πυρκαγιά!

Απίστευτο αυτό που συνέβη στα Λευκόγεια το απόγευμα της Κυριακής
Υπογραφή Συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας - Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Φορέων, για την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου

Υπογραφή Συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας - Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Φορέων, για την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου

Ανακοινώθηκε στο επιτυχημένο συνέδριο Μυλοποταμιτών

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Χάρης, Χάρις Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα