ΡΕΘΥΜΝΟ

Πυρετός προετοιμασιών για την πολλαπλή εκλογική διαδικασία στο Ρέθυμνο

15-05-2019 12:23
Πυρετός προετοιμασιών για την πολλαπλή εκλογική διαδικασία στο Ρέθυμνο

73634 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ, 337 ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 824 ΚΑΛΠΕΣ

Στην κορύφωσή της βρίσκεται η προετοιμασία εν΄ όψει της πολλαπλής εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου με τις υπηρεσίες να δρομολογούν όλες τις λεπτομέρειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή έκβαση των διαδικασιών, χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα.

Ικανοποιητική είναι η ετοιμότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, αφού παρά το λιγοστό προσωπικό, το υλικό που έχει παραληφθεί έχει ήδη τακτοποιηθεί, όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ.Ε» ο Διευθυντής Διοικητικού-Οικονομικού της Π.Ε Ρεθύμνης Κώστας Σαββάκης. Πλέον εκκρεμεί η παράδοση των ψηφοδελτίων των ευρωεκλογών προκειμένου και αυτό να τακτοποιηθεί και να είναι όλα έτοιμα έγκαιρα για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών.

337 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑ, 824 ΚΑΛΠΕΣ

Στο Νομό Ρεθύμνης, στο σύνολό τους οι κάλπες είναι 824 ενώ τα εκλογικά τμήματα θα είναι συνολικά 337 αριθμός αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε ο κος Σαββάκης, στις εκλογές της 26ης Μαΐου οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Συνεπώς τμήματα τα οποία υπερβαίνουν τους 300 εκλογείς χωρίστηκαν σε Α’ και Β’ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις ή προβλήματα. Πρόκειται για 121 τμήματα Α’, 121 Β΄και 95 ενιαία τμήματα στα οποία οι εκλογείς θα ψηφίσουν σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες, για τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές, τις περιφερειακές και τις κοινοτικές εκλογές. Όπως εξήγησε ο κος Σαββάκης: «Αυτό θα αποτελέσει μια παραπάνω ευθύνη του δικαστικού, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις γιατί η όποια καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα αλυσιδωτές καθυστερήσεις στην εξαγωγή αποτελεσμάτων. Έχουμε καλή συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο και με τους αντιπροσώπους και τους δημάρχους αλλά και η ίδια η υπηρεσία μας παρ ό,τι τα άτομα είναι λίγα είναι έτοιμη. Ως την ώρα ό,τι υλικό έχει έρθει είναι τακτοποιημένο, τα λευκά ψηφοδέλτια, τα λευκά των ευρωεκλογών, πρωτόκολλα ψηφοφορίας και βιβλία διαλογής πράξεων. Περιμένουμε την έγκαιρη παράδοση των ψηφοδελτίων των ευρωεκλογών».

73.634 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων στο Νομό Ρεθύμνης στους εκλογικούς καταλόγους είναι συνολικά 73.634. Πρόκειται για 72.631 εγγεγραμμένους εκλογείς, 356 ετεροδημότες, 451 πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 196 εγγεγραμμένους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ο κος Σαββάκης υπογράμμισε πως πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ομαλή έκβαση. Τόνισε μάλιστα «Για εμάς η ευθύνη είναι μεγαλύτερη, η εμπειρία μας όμως μας κάνει αισιόδοξους ότι θα τα φέρουμε εις πέρας. Μόνο από αστάθμητο παράγοντα μπορεί να συμβεί λάθος και για κάθε περίπτωση τυχόν λάθους έχουμε προβλέψει άμεσα την αποκατάστασή του με υλικό που φυλάσσουμε σε περίπτωση που παραστεί η ανάγκη. Ελλείψεις σε ό,τι αφορά το υλικό μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, θα πάμε και με πλεόνασμα. Έχουμε 19 άτομα για αυτές τις εκλογές, είμαστε λίγοι όμως καταβάλουμε σημαντική προσπάθεια και στόχος μας είναι το άριστα».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Η πολλαπλότητα των εκλογών δημιουργεί επιπλέον απαιτήσεις και ανάγκη ετοιμότητας για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου διοργανώνει ενημέρωση την ερχόμενη Πέμπτη, στις 11 πμ στα γραφεία του Συλλόγου με στόχο την ενημέρωση δικηγόρων και υπαλλήλων που θα είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα του Ρεθύμνου. Στόχος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βαγγέλης Μουνδριανάκης είναι: «να υπάρχει καλή ενημέρωση και να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία, δεδομένου ότι είναι σύνθετη»

Την ενημέρωση θα κάνουν οι δικηγόροι Γιώργος Κουρμούλης, Αντώνης Βουλγαράκης και Άννα Σαμψών.

Όπως επεσήμανε ο κος Βουλγαράκης, στόχος είναι ιδιαίτερα όσοι έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη διαδικασία, να ενημερωθούν σχετικά με τη νομοθεσία, αλλά και να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της διαδικασίας, που θα είναι αυξημένες λόγω της πολλαπλής εκλογικής διαδικασίας. Ιδιαίτερα, όπως εξήγησε ο κος Βουλγαράκης: «Στα μικρά τμήματα ο πρωτόπειρος θα έχει μπροστά του τέσσερις κάλπες, οπότε υπάρχει κίνδυνος να γίνουν λάθη ή να δημιουργηθούν εντάσεις και ενστάσεις, ειδικά στα δημοτικά και τοπικά όπου το ενδιαφέρον είναι εντονότερο και ζωηρότερο λόγω του προσωποπαγούς χαρακτήρα των υποψηφιοτήτων».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από την Κρήτη στα στρατόπεδα του θανάτου, Άουσβιτς»

«Από την Κρήτη στα στρατόπεδα του θανάτου, Άουσβιτς»

Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ των Μανόλη Παντινάκη, Γιάννη Κανελλάκη και Τάσσου Μπιρσίμ στο Στρατιωτικό Μουσείο στο Χρωμοναστήρι...
Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Γ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ: «Ο ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΡΚΟΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ»
Συνεχίζονται οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιων χελώνων

Συνεχίζονται οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιων χελώνων

Εντατικοί έλεγχοι κατά της ζωοκλοπής τον Αύγουστο στο Ρέθυμνο

Εντατικοί έλεγχοι κατά της ζωοκλοπής τον Αύγουστο στο Ρέθυμνο

Πρόκειται για την εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού που αφορά κυρίως την πρόληψη αλλά και την καταστολή της ζωοκλοπής Βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις...
Με 10 μποφόρ έψηναν αντικριστά σε γάμο και προκάλεσαν τη μεγάλη πυρκαγιά!

Με 10 μποφόρ έψηναν αντικριστά σε γάμο και προκάλεσαν τη μεγάλη πυρκαγιά!

Απίστευτο αυτό που συνέβη στα Λευκόγεια το απόγευμα της Κυριακής
Υπογραφή Συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας - Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Φορέων, για την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου

Υπογραφή Συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας - Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Φορέων, για την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου

Ανακοινώθηκε στο επιτυχημένο συνέδριο Μυλοποταμιτών

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Χάρης, Χάρις Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα