ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υψηλό θέαμα στους αγώνες Παγκρατίου Αθλήματος

13-06-2018 10:07
Υψηλό θέαμα στους αγώνες Παγκρατίου Αθλήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 550 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Πανδαισία μαχητικών τεχνών το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου το «Μελίνα Μερκούρη» φορώντας τα γιορτινά του υποδέχθηκε την αφρόκρεμα του Παγκρατίου αθλήματος σε Παγκρήτιο επίπεδο. Για δύο ημέρες στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις μάχες που έδωσαν μικροί και μεγάλοι αθλητές των συλλόγων της Κρήτης. Περισσότεροι από 550 αθλητές από ολόκληρο το νησί συμμετείχαν στο Τοπικό Πρωτάθλημα Κρήτης Παγκρατίου Αθλήματος, το οποίο για μία ακόμη φορά στέφθηκε από επιτυχία.

Το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, με την στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση Παγκρατίου σε επίπεδο συλλόγων που διεξάγεται στην Ελλάδα, δείγμα της μεγάλης ανάπτυξης που γνωρίζει το άθλημα στο νησί τα τελευταία χρόνια. Στο Πρωτάθλημα έλαβαν μέρος Αθλητές και Αθλήτριες όλων ηλικιακών κατηγοριών (6-7, 8-9, 10-11, 12-14, 15-17, 18+ ετών) και συμμετείχαν στα αγωνίσματα «Παλαίσματα» και «Αγών Ημιεπαφής».

Για μια ακόμη χρονιά, πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος των αθλητών των συλλόγων του Νομού Ρεθύμνου, καθώς κατάφεραν να σημειώσουν υψηλές επιδόσεις στους αγώνες και να ανέβουν πολλές φορές στο βάθρο των νικητών.

Με έδρα τον Νομό Ρεθύμνου, στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν οι εξής Σύλλογοι: Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου (Παναγιώτης Κανακαράκης), Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου (Βαγγέλης Συνολάκης), Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου (Γιάννης Δημητρόπουλος), Αθλητικός Σύλλογος «Πολυδάμας» (Νεκτάριος Κόνδυλας), Αθλητικός Σύλλογος Καβρός Ρεθύμνου (Μιχάλης Γαραντωνάκης).
Έλαβαν, επίσης, μέρος Σωματεία που δραστηριοποιούνται στους Νομούς Χανίων (Κερίτης, Κουρήτες, Μαίανδρος, Ζεύξιππος, Μαχητές Ζωής), Ηρακλείου (Φιλόνικος, Αθλόπολις, Μαύροι Ταύροι, Πυξ Λαξ) και Λασιθίου (Ιεράπετρα).

ΚΑΝΑΚΑΡΑΚΗΣ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ»

O υπεύθυνος για το Παγκράτιο Άθλημα στην Περιφέρεια Κρήτης και Προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, Παναγιώτης Κανακαράκης, σε δήλωση του ανέφερε, «Ήταν ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, από το οποίο προέκυψαν νέα στάνταρ σε ότι αφορά την διοργάνωση περιφερειακών αγώνων. Λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη συμμετοχή και τον τεράστιο όγκο αγώνων σε όλες τις κατηγορίες ήταν κυριολεκτικά ένα πρωτάθλημα προς μίμηση. Είναι πολύ σημαντική δυναμική για το Παγκράτιο να μπορεί να διεξαχθεί Τοπικό Πρωτάθλημα στην Κρήτη με τη συμμετοχή περισσότερων από 550 ατόμων.
Πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικά παιχνίδια στους τρεις ειδικά διαμορφωμένους αγωνιστικούς χώρους και έχει σημασία να επισημάνουμε το καλό κλίμα και την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ όλων των προπονητών και των αθλητών που έλαβαν μέρος».

ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ: «ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ»

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του τοπικού πρωταθλήματος και προπονητής της «Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», Βαγγέλης Συνολάκης, επεσήμανε:
«Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενήσαμε για 4η συνεχόμενη χρονιά στο Ρέθυμνο το τοπικό πρωτάθλημα Κρήτης Παγκρατίου Αθλήματος. Ένα πρωτάθλημα-γιορτή για τους αθλητές και τους προπονητές που συμμετέχουν σε αυτό.
Ήταν μια διοργάνωση υψηλού αγωνιστικού και οργανωτικού επιπέδου, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλη την Κρήτη, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Παγκράτιο είναι ένα άθλημα με γερές βάσεις και ελπιδοφόρο μέλλον.
Οι αθλητές προσέφεραν θέαμα και ανταμείφθηκαν από το θερμό χειροκρότημα του κοινού που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου και τις δυο μέρες των αγώνων.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, υπό την αιγίδα της οποίας διεξήχθη η διοργάνωση.
Τον Δήμο Ρεθύμνης- Τμήμα Αθλητισμού για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Τους Εθελοντές Σαμαρείτες και τους γιατρούς που κάλυψαν υγειονομικά την διοργάνωση.
Την Anek Lines και την Blue Star Ferries που μας υποστηρίζουν στις ακτοπλοικές μετακινήσεις. Την αεροπορική εταιρεία Ellinair Airlines. Τους πολύτιμους χορηγούς μας: Captal Security, Ηλιάκης -Φρούτα, Μπαχάρι-Αντωνάκης, Αναψυκτικά Αρκάδι, Ζαχαροπλαστική Κανακάκης, Εστιατόριο Αλάνα, Rethymno Sports, Ρεθεμνιώτικα Νέα, Κρητική Επιθεώρηση, Ρέθεμνος.
Βεβαίως ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος υπό την αιγίδα της οποίας διεξήχθη το πρωτάθλημα. Τέλος, τους εθελοντές (διαιτητές, γραμματείες) που πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες όπως και όλους τους Συλλόγους για την υποδειγματική συμμετοχή τους».

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ»

O Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.), κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλού επιπέδου διοργάνωση του περιφερειακού πρωταθλήματος, σημειώνοντας ότι το Παγκράτιο Άθλημα σημειώνει διαρκή ανάπτυξη στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε: «Το Πρωτάθλημα Κρήτης δίνει κάθε χρόνο μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στην Ομοσπονδία και στο άθλημα γενικότερα. Οφείλουμε να εκφράσουμε συγχαρητήρια για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την διοργάνωση. Η συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών κυμάνθηκε και πάλι σε υψηλά αριθμητικά επίπεδα, αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό το θετικό κλίμα και η ποιότητα των αγώνων που παρακολουθούμε στις παλαίστρες. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, την Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμο, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και όλους τους χορηγούς που στηρίζουν το Παγκράτιο άθλημα στην Κρήτη».

ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ: ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Στην αρχαιότητα, το Παγκράτιο Άθλημα ήταν μια μαχητική τέχνη η οποία είχε μια ιδιαίτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα Νέμεα, τα Ίσθμια, τα Πύθια, τα Ολύμπια.
Επίσης, αποδεδειγμένα σήμερα είναι ο πρόγονος όλων των μαχητικών τεχνών αφού είναι η αρχαιότερη καταγεγραμμένη μαχητική τέχνη στον κόσμο.
Το Παγκράτιο ήταν η ένωση της πυγμαχίας , των λακτισμάτων, των πυγμών και της πάλης. Το όνομα του σημαίνει «Παν-Κράτος», δηλαδή «ο τα πάντα κρατών», «ο ισχυρότερος όλων».
Το Παγκράτιο αποτέλεσε μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων το 648 π.χ. στην 33η Ολυμπιάδα.
Οι αγώνες του Παγκρατίου διεξάγονταν την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων και θεωρούνταν «των εν Ολυμπία το κάλλιστον», δηλαδή το καλύτερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η τιμή για την πόλη που θα έβγαζε ολυμπιονίκη παγκρατιαστή ήταν τόσο μεγάλη ώστε γκρέμιζαν τα τείχη για να περάσει, πράγμα που δεν γινόταν για κανένα άλλο άθλημα.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Αυτή είναι η μοναδική συνταγή
Του Δημήτρη Ζ. Αρχοντάκη, τ. Δημάρχου Ρεθύμνης
Φοιτητική Στέγη: Μήπως ήρθε η ώρα της παλιάς πόλης;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με Γαλλίες, Ιταλία και Δανία

Με Γαλλίες, Ιταλία και Δανία

Τρία παιχνίδια, τα δύο από αυτά εντός έδρας, ένας βαθμός, μηδέν γκολ.
Έτοιμοι για το «τεστ» στο Περιστέρι

Έτοιμοι για το «τεστ» στο Περιστέρι

ΣΗΜΕΡΑ (17.30) ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS
Στο μικροσκόπιο ο Αφρικανός Ντιαλό…

Στο μικροσκόπιο ο Αφρικανός Ντιαλό…

Ο ΦΟΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΟΥΪΝΕΑ ΜΠΙΣΑΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ...
Οι ποινές της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΡ σε σωματεία και παράγοντες

Οι ποινές της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΡ σε σωματεία και παράγοντες

Μετά από 3 σχεδόν χρόνια η ΕΠΣ Ρεθύμνου γνωστοποιεί τις ποινές που επιβάλλονται σε σωματεία και παράγοντες, τακτική την οποία θα ακολουθήσει από τούδε και στο...
Τελέσθηκε ο Αγιασμός για τη νέα σεζόν στην Ασή Γωνιά

Τελέσθηκε ο Αγιασμός για τη νέα σεζόν στην Ασή Γωνιά

Με την ευχή για υγεία και καλή ποδοσφαιρική σεζόν σε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο καθιερωμένος Αγιασμός στον...
Βρέθηκε λύση από την ΕΠΣΡ για την πρεμιέρα

Βρέθηκε λύση από την ΕΠΣΡ για την πρεμιέρα

ΜΕ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ Ε.Α.Π. – ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ, ΣΤΙΣ 13.00 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΛΙΒΑΔΙΑ – ΝΕΑΡ...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ιωνάς, Ίων, Ιωνία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ